NBF-webinar: Intressant om PHA - "sovande bioplastjätte"...

PUBLICERAD: 9 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Korta men högintressanta nyheter om bioplaster kommer att redovisas på NBF:s öppna och kostnadsfria webinar den 30 mars. (Bild Freepik)|Moderator är Bo Wallteg.|Föredragshållarna på NBF-webinaret 30 mars: fr.v.; Edvard Hall, Bioextrax, Mats Jeppsson, Emballator och Tiina Tuominen, Woodly.

När Nordisk Bioplastförening (NBF) arrangerar ett gratis webinar den 30 mars kommer man bland annat att informera om bioplasten PHA, som betecknas som ”bioplasternas sovande jätte”.

Tre intressanta och kunniga experter med anknytning till bioplast finns på webinarets föredragningslista:

Edvard Hall, VD för Lundbaserade bioteknikföretaget Bioextrax AB, kommer att tala om PHA, som han kallar ”bioplasternas sovande jätte”! Bioextrax har utvecklat en patenterad extraktionsteknologi, som innebär att man kan producera PHA-bioplast och PHA-baserade material med organiska avfallsprodukter som fjädrar och slakteriavfall som råvaror…

Föredragshållarna på NBF-webinaret 30 mars: fr.v.; Edvard Hall, Bioextrax, Mats Jeppsson, Emballator och Tiina Tuominen, Woodly.

Mats Jeppsson, som är innovationschef på Emballator Packaging Innovations, ska tala om ”The Emballator way of developing the bio-PP packaging”. Hans föredrag kommer att handla om hur förpackningskoncernen Emballator utvecklar och testar förpackningar som hinkar och burkar tillverkade av biobaserad polypropen.

Tiina Tuominen, hållbarhets- och kommunikationschef på finska Woodly Oy, kommer att berätta om företagets intressanta plastliknande material Woodly, som till stor del är tillverkat med cellulosa från trä som råvara. Woodly-materialet används i dag bland annat till värmesförseglade take away-påsar för färdiga smörgåsar, som säljs i Finland av energibolaget St1:s vägrestauranger HelmiSimpukka.

Moderator är Bo Wallteg.

Moderator för webinaret är Bo Wallteg, chefredaktör för nord emballage och packnews.com samt styrelsemedlem i NBF.

Webinaret ”Short news about bioplastics” är gratis och öppet för alla intresserade. Datum är alltså den 30 mars 2022 och webinaret äger rum mellan kl. 10.00 och kl. 11.00.
Mer info och registrering, etc HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex