Naturligt brun vätskekartong till aseptiska förpackningar

PUBLICERAD: 2 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Elopak lanserar nu naturligt bruna vätskekartongförpackningar för aseptiska produkter.

Norska Elopak har utökat sitt utbud av naturligt bruna kartongförpackningar med lanseringen av den aseptiska kartongförpackningen Natural Brown Board Pure-Pak®.

Den nya kartongförpackningen är koldioxidneutral och 100 procent återvinningsbar. Lanseringen sker bara ett år efter det att Elopak introducerade den första gaveltoppsförpackningen tillverkad i naturligt brun kartong, Sedan lanseringen 2017 har dessa bruna kartongförpackningar framgångsrikt börjat användas till förpackningar med färsk mjölk och andra kylda mejeriprodukter av såväl större som mindre mejeriproducenter runt om i Europa.

De nya aseptiska bruna kartongförpackningarna saknar det vita yttre lagret, vilket gör att träfibrernas naturliga bruna färg framträder. Med ett ytlager färre minskar också koldioxidavtrycket samtidigt som förpackningen blir lättare. Sammantaget får man en naturligt annorlunda, hållbar och autentisk förpackning, som uppfyller krav från växande trender inom etiska, ekologiska och ekologiska produkter.

”Elopak har ett ständigt fokus på att utveckla produkter med förbättrad miljöprofil. Natural Brown Board är ett bra exempel i detta avseende. Med den senaste lanseringen expanderar vi nu vår portfölj med förpackningsprodukter lämpliga för UHT-mjölk och för juiceprodukter, som inte behöver förvaras i kyla samt för andra framväxande aseptiska marknader”, säger Elopaks miljödirektör Marianne Groven.

De nya aseptiska Pure-Pak-förpackningarna med Natural Brown Board kommer att finnas i volymerna 1.000 ml, 750 ml och 500 ml. Förpackningarna körs och fylls på en E-PS120A aseptisk fyllningsmaskin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x