Naturligt brun vätskekartong till aseptiska förpackningar

PUBLICERAD: 2 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Elopak lanserar nu naturligt bruna vätskekartongförpackningar för aseptiska produkter.

Norska Elopak har utökat sitt utbud av naturligt bruna kartongförpackningar med lanseringen av den aseptiska kartongförpackningen Natural Brown Board Pure-Pak®.

Den nya kartongförpackningen är koldioxidneutral och 100 procent återvinningsbar. Lanseringen sker bara ett år efter det att Elopak introducerade den första gaveltoppsförpackningen tillverkad i naturligt brun kartong, Sedan lanseringen 2017 har dessa bruna kartongförpackningar framgångsrikt börjat användas till förpackningar med färsk mjölk och andra kylda mejeriprodukter av såväl större som mindre mejeriproducenter runt om i Europa.

De nya aseptiska bruna kartongförpackningarna saknar det vita yttre lagret, vilket gör att träfibrernas naturliga bruna färg framträder. Med ett ytlager färre minskar också koldioxidavtrycket samtidigt som förpackningen blir lättare. Sammantaget får man en naturligt annorlunda, hållbar och autentisk förpackning, som uppfyller krav från växande trender inom etiska, ekologiska och ekologiska produkter.

”Elopak har ett ständigt fokus på att utveckla produkter med förbättrad miljöprofil. Natural Brown Board är ett bra exempel i detta avseende. Med den senaste lanseringen expanderar vi nu vår portfölj med förpackningsprodukter lämpliga för UHT-mjölk och för juiceprodukter, som inte behöver förvaras i kyla samt för andra framväxande aseptiska marknader”, säger Elopaks miljödirektör Marianne Groven.

De nya aseptiska Pure-Pak-förpackningarna med Natural Brown Board kommer att finnas i volymerna 1.000 ml, 750 ml och 500 ml. Förpackningarna körs och fylls på en E-PS120A aseptisk fyllningsmaskin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex