NatureWorks har utsett ny VD och koncernchef

PUBLICERAD: 17 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Richard Altice är ny VD och koncernchef i bioplastkoncernen NatureWorks.
|Franska mejerijätten Danones yoghurtbägare är en av många förpackningar tillverkade i Ingeo bioplast från NatureWorks.

USA-baserade bioplastföretaget NatureWorks, som tillverkar bioplaster under välbekanta varumärket Ingeo™, har utsett en ny VD och koncernchef efter Marc Verbruggen, som gått i pension efter tio på VD-posten.
Hans efterträdare heter Richard Altice och han kommer närmast från PolyOne Corporation, där han innehaft posten som Senior Vice President och President för Designed Structures and Solutions.

Richard Altice, som har en examen i kemiteknik vid Missouri University of Science and Technology, har också varit anställd i Hexions affärsområde för specialepoxy, med fokus på beläggningar och kompositer.

”Vi välkomnar Richard Altice som NatureWorks nye VD. Han är en exemplarisk ledare med bred erfarenhet och framgång i internationell verksamhet och strategisk marknadsföring och vi är övertygade om att hans ledarskap kommer att främja vår marknadsutveckling och bana väg för nya applikationer med NatureWorks material”, säger NatureWorks styrelseordförande Peter Hawthorne.

NatureWorks var det första företaget, som erbjöd marknaden kommersiell tillgång till bioplaster med lågt koldioxidavtryck och som utvunnits ur hundraprocentigt förnybara råvaror. Nyligen nådde NatureWorks milstolpen två miljarder pund (drygt 900 miljoner kilo) levererade bioplaster under varumärket Ingeo™, vilka i sin tur omvandlats till tusentals olika förpacknings-, konsument- och industriprodukter.

NatureWorks fortsätter också att introducera nya, innovativa Ingeo-applikationer inom ett brett spektrum av industriområden. Bland nya Ingeo-produkter kan nämnas bioplastbaserade material för 3D-utskrifter, beklädnadsmaterial som ökar en energieffektiviteten hos kylskåp och hydrofila non-woven-material till absorberande hygienprodukter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x