NatureWorks bygger ut PLA-kapaciteten

PUBLICERAD: 4 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

NatureWorks anläggning i Blair, Nebraska.

NatureWorks har fått grönt ljus för att bygga en ny anläggning för produktion av PLA i Thailand. År 2024 ska den vara i drift.

Det har varit på gång under en längre tid, NatureWorks utbyggnad av PLA-kapaciteten men nu har Thailand Board of Investment slutligen godkänd byggandet av en helintegrerad Ingeo (PLA) anläggning i Nakhon Sawan provinsen. Årskapaciteten blir sjuttiofem tusen ton och anläggningen kommer att producera alla kvaliteter i Ingeo-portföljen.

Fabriken kommer att ligga i Nakhon Sawan Biocomplex, det första området i Thailand som etablerats i linje med landets bioekonomiska policy.

”Vi är mycket glada över att kunna meddela denna utökning som är ett led i vår globala expansion. Att få godkännande från Thailand Board of Investment var en avgörande milstolpe för att kunna etablera vår nya anläggning i Thailand. Med både nyligen beslutade kapacitetsutökningen vid vår anläggning i Blair, Nebraska, och denna nya, kan vi förse den globala marknaden med hållbara material”, kommenterar företagets CEO, Rich Altice.

År 2002 var NatureWorks det första företag som tillverkade PLA biopolymerer i kommersiell skala. 2013 utökade man kapaciteten i Blair till etthundrafemtio tusen ton och det är den största tillverkningsenheten i världen.

Total och Corbion har sedan år 2018 en PLA-anläggning i Thailand med en kapacitet på sjuttiofem tusen ton.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax