Expansiva Paxxos nya lokaler invigdes av näringsministern

PUBLICERAD: 21 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Från vänster: näringsminister Ibrahim Baylan, VD Henrik Péters och grundaren Carl-Hugo Péters vid invigningen av Paxxos nya lokaler i Malmö. (Bild Bo Wallteg)|Paxxos VD Henrik Péters är mycket nöjd med utvecklingen för företaget. ”Vi har nu möjlighet att, i linje med våra mål, fördubbla omsättningen till år 2025”, säger han. (Bild Bo Wallteg)

Den 20 maj var näringsminister Ibrahim Baylan på plats hos Paxxo i Malmö, för att inviga företagets nya produktionshallar och extruder, en satsning på femtio miljoner kronor. 150 personer var med och lyssnade och fick ta del av produktionen.

Paxxos VD Henrik Péters är mycket nöjd med utvecklingen för företaget. ”Vi har nu möjlighet att, i linje med våra mål, fördubbla omsättningen till år 2025”, säger han. (Bild Bo Wallteg)

Paxxo, som tillverkar smarta avfallslösningar, är inne i en stark tillväxtfas och bolagets säcksystem, som bygger på att 150 meter avfallssäckar veckas och laddas ner i en speciell kassett, säljs nu på fyrtio marknader, bland annat Australien och Nya Zeeland.

Den investering på 50 miljoner kronor, som Paxxo nu genomfört, har bland annat resulterat i två nya produktionshallar, den ena för filmblåsningen, där det på sikt ska finnas sex extrudrar, och den andra för den automatiserade veckningen av säckmaterialet. I investeringen ingår också en ny extruder från italienska Zocchi, som har en betydligt större kapacitet jämfört med de tre extrudrar man haft fram till nu.

Själva invigningsklippningen av ”bandet”, som i det här fallet bestod av två plastballonger, gjordes av näringsministern Ibrahim Baylan och Carl-Hugo Péters, som var en av de två grundarna, när Paxxo bildades 1980.

En längre artikel om Paxxo och invigningen kan du läsa i nästa nummer av tidningen nord emballage, som utkommer i månadsskiftet maj/juni.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy