Nackademins studenter visar framtidens förpackningar

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Nackademins studenter på utbildningen Förpackningsdesign/utvecklare har ägnat två års heltidsstudier åt att djupdyka i förpackningarnas komplexa värld…

Lättöppnade, återförslutningsbara och praktiska förpackningar får inte den uppmärksamhet som de förtjäna och det vill Nackademins studenter på utbildningen Förpackningsdesign/utvecklare ändra på. De har ägnat två års heltidsstudier åt att djupdyka i förpackningarnas komplexa värld och på eventet Pack&Design den 12 maj kommer de nu att presentera framtidens hållbara förpackningar!

”Vi ser verkligen fram emot vårt avslutningsevent, då det ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp vårt arbete för både branschen, designnördar samt släkt och vänner såklart. Alla ska få ta del av vårt slutliga resultat efter 7 veckors arbete av blod svett och tårar”, säger Elin Fransson, som gör en grafisk profil åt företaget Boardingpass.

Liksom samhället i stort ser studenterna på Nackademins utbildning Förpackningsutvecklare/designer ett ökande och nödvändigt behov av hållbart tänkande – i det här fallet i alla typer av design. Projekten, som presenteras under eventet Pack&Design, innehåller därför såväl innovativa förpackningslösningar som grafiska koncept och profiler.

Besökarna kommer att få ta del av bland annat en förpackningslösning anpassad till picknick och vin, grafisk identitet till företaget Profilskaparna och förpackningslösningar i olika utformningar för onlinebutiker. 

Presentationerna av studenternas examensarbeten kommer att ske på Dieselverkstadens NAV-scen i Sickla, som kommer att fyllas med nya, hållbara idéer för framtidens förpackningar. 

”Nu är det upp till oss, framtidens förpackningsdesigners, att visa att det finns andra vägar att gå än de vi tidigare sett”, säger Elias Koinberg, som tillsammans med Zsofia Reger arbetat med att ta fram en förpackning anpassad för en webbshops distribution mellan såväl lager som konsument världen över.

Eventet Pack&Design äger alltså rum den 12 maj och mellan klockan 16 och 20 är det presentationer och mingel.
Mer information finns på packanddesign.weebly.com

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx