Myndigheten gav efter: Ingen risk för snusbrist i sommar!

PUBLICERAD: 8 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Snusarna kan andas ut – det är ingen risk att det blir snusbrist i Sverige i sommar…

Häromdagen kunde vi berätta att det var risk för snusbrist i Sverige i sommar, sedan alla snusförpackningar måste förses med ny märkning senast den 20 maj (Läs HÄR). Men nu är larmet avblåst, sedan Folkhälsomyndigheten gett efter för kritiken mot den korta handläggningstiden och ger snusleverantörerna respit till den 31 augusti.

”Vi har beslutat att förlänga omställningstiden till den 31 augusti, vilket jag förstått även industrin tycker är rimligt”, säger Johan Carlsson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten, enligt Expressen.

Enligt honom har Folkhälsomyndigheten lyssnat till branschens önskemål om förlängd övergångstid eftersom snuset i större utsträckning än andra tobaksvaror är en färskvara. Det första beskedet kom till under tidspress då det nya tobaksdirektivet ska gälla från den 20 maj.

”Vi uppskattar den goda dialogen vi har haft med Folkhälsomyndigheten, där de visat på stor förståelse för näringen och våra förutsättningar. Förhoppningsvis är detta början på en mer konstruktiv dialog, där också regeringen visar på större intresse för vår näring”, säger Patrik Hildingsson, informationschef på Swedish Match, i ett pressmeddelande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning