Multivac utökar med nytt fabrikskomplex i Tyskland

PUBLICERAD: 3 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Multivac-direktörerna Hans-Joachim Boekstegers, Guido Spix och Christian Traumann med flera tog de första spadtagen till det nya fabrikskomplexet i tyska Wolfertschwenden.

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac ska bygga ett nytt fabrikskomplex för tillverkning av process- och packningsmaskiner inom livsmedelsområdet. Fabriken byggs i koncernens hemort Wolfertschwenden i Tyskland.

De första spadtagen till den nya fabriken togs den 28 september av Multivac-direktörerna Hans-Joachim Boekstegers (CEO), Guido Spix (CTO och COO) och Christian Traumann (CFO).

Det nya komplexet kommer att innehålla två enheter – ”Byggnad 16” och ”Byggnad 17” – med en sammanlagd yta på 17.000 kvadratmeter. Byggnad 16 får ett produktionsutrymme på cirka 7.500 kvadratmeter och i Byggnad 17, som byggs i tre våningar, kommer förutom ett produktionsutrymme i bottenplanet även att inrymmas en reception, en företagsrestaurang samt högst upp cirka 180 kontorsarbetsplatser samt ett antal flexibla konferens- och sammanträdesrum.

Multivac investerar cirka 35 miljoner euro (ca 364 miljoner kronor) i nybygget, som beräknas stå färdigt under år 2020.

”Denna nya fabrik ska utformas som ett applikationscenter inom vår affärsenhet ´Slicing Solutions´, som har en väldigt uppmuntrande utveckling. Framöver kommer här även att installeras automatiserade förpackningslinjer”, informerade VD Hans-Joachim Boekstegers, när de första spadtagen togs.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432