Multivac storinvesterar med början i Bulgarien

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Förutom i Bulgarien planerar vi att göra stora investeringar i Tyskland

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac planerar att göra stora investeringar i Tyskland, USA, Storbritannien, Japan och Bulgarien. Det skriver FoodProduction Daily och andra  nyhetsorgan.
Det första projektet i den massiva investeringsplanen är uppförandet av en ny tillverkningsenhet i Bulgarien för 15 miljoner euro (ca 144 miljoner kronor).

Den nya fabriken i Bulgarien, som ska uppföras i huvudstaden Sofias industrizon, ska ge jobb åt 70 anställda och tillverka delar och komponenter till Multivacs välkända termoformningsmaskiner, trågförseglare och vakuumpackare.

”I framtiden har vi för avsikt att koncentrera tillverkningen av maskindelar och komponenter för hela Multivac-gruppen till Bulgarien, liksom verksamheter som utveckling och IT”, säger Multivacs VD Christian Traumann till FoodProduction Daily.

Multivac har sedan tidigare ett försäljnings- och servicekontor i Bulgarien, som sysselsätter 35 anställda.

”Vi riktar in oss på denna geografiska region eftersom vi har de bästa erfarenheter av den duktiga personalen i Bulgarien och dessutom har vi ett mycket gott samarbete med det tekniska universitet i Sofia”, berättar Christian Traumann.

Det beräknas ta cirka tre år innan den nya anläggningen i Bulgarien är helt klar, eftersom den ska byggas steg för steg.

”Vår strategi är oförändrad tillväxt för hela Multivac-koncernen och vi letar hela tiden nya marknader och nya produkter. Förutom Bulgarien planerar vi att göra stora investeringar i Tyskland, USA, Storbritannien och Japan”, avslöjade Christian Traumann.

Nyheten om den bulgariska satsningen och övriga investeringsplanera framkom i samband med ett möte som Christian Traumann och den bulgariska Multivac-chefen Ivaylo Dimitrov hade med Bulgariens ekonomiminister Bozhidar Lukarski i Sofia tidigare den här månaden. Mötet var föranlett av att Multivac ville berätta om sina investeringsplaner i landet och söka bulgariska regeringens stöd i frågan. Mötet var i sin tur en uppföljning på en sammankomst i München i juli, då ekonomiminister Lukarski informerade den tyska maskinorganisationen VDMA om det gynnsamma investeringsläget i Bulgarien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy