Multivac på Anuga Foodtec: ”Förväntar tioprocentig tillväxt”

PUBLICERAD: 26 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Mer än 50 fackpressjournalister fanns på plats, när Multivacs VD och koncernchef Hans-Joachim Boekstegers, till vänster, på Anuga Foodtec i Köln berättade om bolagets framtid.

”Vi förväntar oss en tillväxt på mer än tio procent!”. Det beskedet gav globala förpackningsmaskintillverkaren Multivacs VD och koncernchef  Hans-Joachim Boekstegers vid en välbesökt presskonferens i samband med den nyligen avhållna mässan Anuga Foodtec i Köln.

Mer än 50 journalister från flera länder hade mött upp till Multivacs pressfrukost, där Hans-Joachim Boekstegers gav en översikt över det gångna året och ett perspektiv på vad som kan förväntas från Multivac under de kommande månaderna.

I slutet av 2017 var antalet anställda i Multivac cirka 5.300 över hela världen och omsättningen nådde nästan en miljard euro. Orderingången överstiger för närvarande motsvarande period 2017 och Multivac-chefen förväntar sig god tillväxt under 2018.

” Vi förväntar oss tillväxt på mer än tio procent trots ett antal risker och utmaningar”, sade Hans-Joachim Boekstegers, som dock inte vågade sig på att göra en prognos för USA-marknaden med tanke på president Donald Trumps ”America First”-politik och nyligen införda importtullar.

Sammanfattningsvis betonade Hans-Joachim Boekstegers att han ser att Multivac-koncernen står väl rustad för kommande utmaningar. Det finns positiva nyheter att rapportera om, från såväl försäljningsorganisationen som produktionsanläggningarna.

Förra året grundade Multivac egna försäljnings- och servicebaser i Taiwan, Mongoliet och Makedonien. Ytterligare en produktionshall håller för närvarande på att ta form i Wolfertschwenden, liksom det nya Slicer Application Center. En ny produktionsanläggning togs i bruk i USA i fjol, liksom en ny produktionsanläggning i Bulgarien. Produktionskapaciteten i Lechaschau samt vid Multivac Marking & Inspection i Enger utökades också.

”Vi kommer fortsättningsvis att systematiskt driva vidareutvecklingen av våra försäljnings- och produktionsställen samt arbeta för att utöka vår produktportfölj”, framhöll Hans-Joachim Boekstegers.

I sitt anförande till den församlade fackpressen tog Hans-Joachim Boekstegers också upp det globala problemet med plastavfall i miljön och framförde en tydlig position rörande EU:s plaststrategi.

”En tredjedel av det plastbaserade förpackningsavfallet slutar i miljön, i stor utsträckning i världshaven helt utan reglering. Dessutom lär vi i framtiden sannolikt ha behov av att öka förpackningsproduktionen. Vi är därför övertygade om att en hög grad av engagemang och medvetenhet om ansvar är nödvändig, inte bara för plastindustrin utan också för övriga aktörer i processkedjan – det vill säga produktproducenter, tillverkare och rena förpackningsföretag samt maskin- och filmproducenter, återförsäljare och naturligtvis konsumenter”, sade Hans-Joachim Boekstegers.

Multivac-chefen  framhöll att bolaget redan under flera år aktivt drivit ett antal initiativ inom detta område och presenterat innovativa koncept, som bidrar till att implementera EU:s plaststrategi. Dessa inbegriper det faktum att teknik och utrustning för förpackningsmaskinerna redan är utformade, så att de kan hantera ett brett utbud av förpackningsmaterial, inklusive fiberbaserade material som papper eller kartong. Ytterligare en utgångspunkt är den systematiska minskningen av materialkonsumtionen under förpackningsproduktionen. 

”Vi samarbetar också med förpackningsmaterialindustrin kring utveckling av alternativa förpackningsmaterial som monomaterial och bioplaster”, sade Hans-Joachim Boekstegers.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432