Multivac lanserar flexibel höghastighets trågförslutare

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Multivacs nya höghastighets trågförslutare G 700.

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac har utvecklat en ny höghastighets trågförslutare som främst är avsedd för färdigrätter, snacks, grönsaker och färskskurna produkter av alla slag.
Modellen heter  G 700 och tack vare den nya flush-teknologin kan även mycket känsliga livsmedel förpackas i modifierad atmosfär, inklusive varmfyllda produkter. Det går även bra att köra linjen optimalt utan modifierad atmosfär. 

Den nya trågförslutaren kännetecknas av hög flexibilitet, när det gäller att köra olika trågformat vid höga hastigheter. 
Cykelhastigheten ligger runt 15 cykler per minut. Förutom plasttråg kan även tråg av aluminium och kartong köras i en rad olika format. Flerkammartråg är heller inga problem. Maximal höjd ligger på 110 mm.

Maskinnyheter:
Katarina Elner-Haglund

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a