Multivac inviger första östeuropeiska fabriken

PUBLICERAD: 11 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Glada leenden vid invigningen. Från vänster Ivaylo Dimitrov, VD för Multivac Bulgaria Production Ltd., Hans-Joachim Boekstegers, VD och koncernchef Multivac Group,  Guido Spix, teknisk och operativ chef Multivac Group och Christian Traumann, finansdirektör Multivac Group.

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG, med huvudsäte i tyska Wolfertschwende, har invigt sin första östeuropeiska tillverkningsanläggning. Fabriken ligger i Bulgarien, i industriområdet Bozhurishte, nära huvustaden Sofia.

Den nya fabriken har en total yta på cirka 20.000 kvadratmeter. Förutom en state-of-the-art tillverkningsanläggning, där man ska producera delar till Multivac-maskiner, innehåller fabrikskomplexet även ett toppmodedrnt lager- och logistikcenter, ett testcenter och en administrationsbyggnad. Anläggningen ingår i dotterbolaget Multivac Bulgaria Production Ltd.

Det första spadtaget till den nya fabriken i Bulgarien togs i september 2016 och totalt har Multivac investerat 18,8 miljoner euro (ca 193 miljoner kronor) och fabriken har genererat 150 arbetstillfällen.

”Vi är glada att kunna öppna vår första produktionsanläggning i Östeuropa efter en byggnadstid på cirka två och ett halvt år. Här kommer kvalificerade specialister att arbeta i treskift för att med modern utrustning tillverka maskindelar, som uppfyller Multivacs kvalitetstandard”, sade Multivacs VD och koncernchef Hans-Joachim Boekstegers vid invigningsceremonin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x