Multipack-lösning av wellpapp med SCA:s Arcwise-teknik

PUBLICERAD: 5 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Med Arcwise Multipack kan man göra multiförpackningar för 3, 4 eller 6 burkar. (Bild SCA Arcwise)|SCA har lanserat wellpappkonceptet Arcwise Multipack, som är en ny plastfri lösning för multiförpackningar för dryckesburkar. (Bild SCA Arcwise)

SCA har lanserat ett nytt koncept för wellpappbaserade multipack för dryckesburkar, som ersätter konventionella multipack i plast. Konceptet, som kallas Arcwise Multipack, bygger på SCA:s patenterade Arcwise-teknologi, som gör det möjligt att tillverka wellpappförpackningar med rundade former.

SCA skriver att det nya multipack-konceptet är resultatet av ett utvecklingsprojekt som pågick under 18 månader och att lösningen är baserad på insikter från dryckessektorn.

SCA har lanserat wellpappkonceptet Arcwise Multipack, som är en ny plastfri lösning för multiförpackningar för dryckesburkar. (Bild SCA Arcwise)

Med Arcwise Multipack kan man utforma multiförpackningar för dryckesburkar i flera olika former och med 3, 4 eller 6 burkar i varje multipack. I konceptet ingår också en större wellpappbricka med rundade hörn som kan fyllas med flera multipack. Både wellpappbrickan och de enskilda multipacken kan förses med grafisk utformning och marknadsföringsbudskap.

Enligt SCA är Arcwise en unik förpackningsteknik, som för första gången möjliggör wellpappförpackningar med rundade hörn, vilket dels ger materialbesparing i förhållande till traditionella wellpapplösningar med skarpa hörn, dels ger högre attraktionsvärde vid exponering i butik. Samtidigt har Arcwise en betydande lättviktspotential, som avsevärt kan minska koldioxidavtrycket.

Arcwise-förpackningar kan produceras i konventionella wellpappmaskiner och efterföljande tryck- och stansutrustning och innebär inte betydande investeringar och olika Arcwise-förpackningslösningar är anpassade för automatisk montering och fyllning.

Arcwise-tekologin presenterades av SCA för första gången i början av år 2016 (läs HÄR) och sedan dess har flera olika förpackningslösningar i tekniken tagits fram (se exempel HÄR) av vilka Arcwise Multipack är en av de senaste i raden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432