Monsterförpackning kandiderar till specialpris i World Star 2015

PUBLICERAD: 18 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

|Tetra Prisma Aseptic med fruktdrycken Del Valle Reserva kandiderar till utmärkelsen Sustainability Award.

En annorlunda glassförpackning, som riktar sig till barn, är en av 10 förpackningar, som kandiderar till de tre specialpriserna ”President´s Award”, ”Sustainability Award” och ”Marketing Award” i globala förpackningstävlingen World Star.
Förpackningen till Nestles ”Smarties Monster” (bilden) kandiderar i kategorin ”Marketing” och är tillverkad av spanska ITC Packaging.


Till det prestigefyllda priset ”President´s Award” finns tre kandidater: en innovativ förslutningslösning från Berry Plastics Corporation i USA, en barnsäker läkemedelsförpackning från Locked4Kids i Holland och en tallriksförpackning tillverkad i återvunnet pappersmaterial och designat av kinesiska Free Designer.

I kategorin ” Sustainability Award” finns också tre kandidater: en medicinförpackning från Prent Corporation i USA, en kartongförpackning för plastkaraffer från Cloxos Company, USA och Tetra Paks förpackningskoncept Tetra Prisma Aseptic 1000 med skruvkork i bioplast, avsedd för fruktdrycken Del Valle Reserva från Coca-Cola Brasilien.

I kategorin ”Marketing” tävlar fyra kandidater om förstapriset. Förutom Nestles ”monsterförpackning” är det en elegant konjaktflaska från österrikiska Stölzle Glass Group, en serie mjölförpackningar i retrostil från Grands Moulins i Israel och en aerosolförpackning till Axes bodylotion Lynx Icon 2, tillverkad av brittiska Seymourpowell.

Vilka av de kandiderande förpackningarna som vinner guld, silver och brons i de tre kategorierna kommer att offentliggöras i samband med WPO:s (World Packaging Organisation) stora prisceremoni, tisdagen den 19 maj i Milano, Italien, då även alla årets vinnare av World Star-utmärkelsen kommer att belönas.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x