Monsterförpackning kandiderar till specialpris i World Star 2015

PUBLICERAD: 18 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

|Tetra Prisma Aseptic med fruktdrycken Del Valle Reserva kandiderar till utmärkelsen Sustainability Award.

En annorlunda glassförpackning, som riktar sig till barn, är en av 10 förpackningar, som kandiderar till de tre specialpriserna ”President´s Award”, ”Sustainability Award” och ”Marketing Award” i globala förpackningstävlingen World Star.
Förpackningen till Nestles ”Smarties Monster” (bilden) kandiderar i kategorin ”Marketing” och är tillverkad av spanska ITC Packaging.


Till det prestigefyllda priset ”President´s Award” finns tre kandidater: en innovativ förslutningslösning från Berry Plastics Corporation i USA, en barnsäker läkemedelsförpackning från Locked4Kids i Holland och en tallriksförpackning tillverkad i återvunnet pappersmaterial och designat av kinesiska Free Designer.

I kategorin ” Sustainability Award” finns också tre kandidater: en medicinförpackning från Prent Corporation i USA, en kartongförpackning för plastkaraffer från Cloxos Company, USA och Tetra Paks förpackningskoncept Tetra Prisma Aseptic 1000 med skruvkork i bioplast, avsedd för fruktdrycken Del Valle Reserva från Coca-Cola Brasilien.

I kategorin ”Marketing” tävlar fyra kandidater om förstapriset. Förutom Nestles ”monsterförpackning” är det en elegant konjaktflaska från österrikiska Stölzle Glass Group, en serie mjölförpackningar i retrostil från Grands Moulins i Israel och en aerosolförpackning till Axes bodylotion Lynx Icon 2, tillverkad av brittiska Seymourpowell.

Vilka av de kandiderande förpackningarna som vinner guld, silver och brons i de tre kategorierna kommer att offentliggöras i samband med WPO:s (World Packaging Organisation) stora prisceremoni, tisdagen den 19 maj i Milano, Italien, då även alla årets vinnare av World Star-utmärkelsen kommer att belönas.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy