Mondi och beck introducerar specialpapper för e-handel

PUBLICERAD: 30 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Mondi och beck packautomaten har tillsammans utvecklat ett nytt pappersbaserat förpackningsmaterial och en förpackningsmaskinlösning för e-handel. (Bild Mondi)

Globala förpackningstillverkaren Mondi och tyska förpackningsmaskinföretaget beck packautomaten har utvecklat och lanserat FunctionalBarrier Paper – ett specialpapper som kan ersätta plast i förpackningar inom e-handel.

Det nya förpackningsmaterialet, som till 95 procent består av papper, är ett starkt och flexibelt material som sägs vara speciellt användbart för automatisk packning av gods och produkter inom e-handel.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att man ingick samarbetet med beck för att skapa en funktionell papperslösning som har potential att revolutionera e-handeln genom att ersätta plastförpackningar och automatiskt skapa storleksanpassade förpackningar för ett brett utbud av produkter.

Mondis FunctionalBarrier Paper har förbättrade barriäregenskaper för att garantera skydd mot vattenånga och fukt. Detta är viktigt för många e-handelsprodukter, inte minst elektroniska varor. Papperet har hög styrka, vilket gör att det kan klara tyngre föremål utan att gå sönder och det kan återvinnas i befintliga återvinningsströmmar för pappersförpackningar i hela Europa.

I samarbetet har beck packautomaten utvecklat en automatiserad förpackningsmaskin, som säkerställer att produkter förpackas enligt deras storlekar. Maskinen mäter varorna, som ska förpackas, och beräknar den mängd förpackningsmaterial som behövs, vilket minskar materialåtgång och minimerar avfall.

Mondi skriver att man tillsammans med beck packautomaten kommer att presentera det nya materialet vid mässan LogiMAT i tyska Stuttgart 31 maj till 2 juni.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}