Mondi och beck introducerar specialpapper för e-handel

PUBLICERAD: 30 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Mondi och beck packautomaten har tillsammans utvecklat ett nytt pappersbaserat förpackningsmaterial och en förpackningsmaskinlösning för e-handel. (Bild Mondi)

Globala förpackningstillverkaren Mondi och tyska förpackningsmaskinföretaget beck packautomaten har utvecklat och lanserat FunctionalBarrier Paper – ett specialpapper som kan ersätta plast i förpackningar inom e-handel.

Det nya förpackningsmaterialet, som till 95 procent består av papper, är ett starkt och flexibelt material som sägs vara speciellt användbart för automatisk packning av gods och produkter inom e-handel.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att man ingick samarbetet med beck för att skapa en funktionell papperslösning som har potential att revolutionera e-handeln genom att ersätta plastförpackningar och automatiskt skapa storleksanpassade förpackningar för ett brett utbud av produkter.

Mondis FunctionalBarrier Paper har förbättrade barriäregenskaper för att garantera skydd mot vattenånga och fukt. Detta är viktigt för många e-handelsprodukter, inte minst elektroniska varor. Papperet har hög styrka, vilket gör att det kan klara tyngre föremål utan att gå sönder och det kan återvinnas i befintliga återvinningsströmmar för pappersförpackningar i hela Europa.

I samarbetet har beck packautomaten utvecklat en automatiserad förpackningsmaskin, som säkerställer att produkter förpackas enligt deras storlekar. Maskinen mäter varorna, som ska förpackas, och beräknar den mängd förpackningsmaterial som behövs, vilket minskar materialåtgång och minimerar avfall.

Mondi skriver att man tillsammans med beck packautomaten kommer att presentera det nya materialet vid mässan LogiMAT i tyska Stuttgart 31 maj till 2 juni.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah