Mondi lanserar wellförpackning avsedd för tunga vattenmeloner

PUBLICERAD: 8 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Watermelon Dream är namnet på den nya förpackning för tunga vattenmeloner

Globala förpackningskoncernen Mondi har utvecklat en speciell wellpappförpackning avsedd för transport och förvaring av vattenmeloner! 
Konceptet, som kallas ”Watermelon Dream”, har nyligen lanserats på den turkiska marknaden och är nu tillgängligt på hela den globala marknaden.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningen gör det enklare för konsumenten att bära hem de tunga vattenmelonerna från butiken. För varumärkesägare och återförsäljare innebär den nya förpackningen att man får ökade möjligheter till tryckta grafiska budskap och logotyper, etc. Förpackningen är dessutom försedd med ett ”fönster” som gör att konsumen ten kan se den förpackade melonen.

Watermelon Dream-förpackningen innebär enligt Mondi att 50 procent fler vattenmeloner kan transporteras i samma sändning, jämför med andra transportförpackningsalternativ.

”Watermelon Dream är ett utmärkt exempel på Mondis förmåga att möta och hantera marknadens behov av bekvämlighet, hållbarhet och differentiering i butikshyllan”, säger Fatos Adak, produktutvecklingschef hos Mondi Corrugated Packaging i Turkiet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex