Mondi lanserar wellförpackning avsedd för tunga vattenmeloner

PUBLICERAD: 8 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Watermelon Dream är namnet på den nya förpackning för tunga vattenmeloner

Globala förpackningskoncernen Mondi har utvecklat en speciell wellpappförpackning avsedd för transport och förvaring av vattenmeloner! 
Konceptet, som kallas ”Watermelon Dream”, har nyligen lanserats på den turkiska marknaden och är nu tillgängligt på hela den globala marknaden.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningen gör det enklare för konsumenten att bära hem de tunga vattenmelonerna från butiken. För varumärkesägare och återförsäljare innebär den nya förpackningen att man får ökade möjligheter till tryckta grafiska budskap och logotyper, etc. Förpackningen är dessutom försedd med ett ”fönster” som gör att konsumen ten kan se den förpackade melonen.

Watermelon Dream-förpackningen innebär enligt Mondi att 50 procent fler vattenmeloner kan transporteras i samma sändning, jämför med andra transportförpackningsalternativ.

”Watermelon Dream är ett utmärkt exempel på Mondis förmåga att möta och hantera marknadens behov av bekvämlighet, hållbarhet och differentiering i butikshyllan”, säger Fatos Adak, produktutvecklingschef hos Mondi Corrugated Packaging i Turkiet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x