Mondi lanserar tunnare filmer för bag-in-box

PUBLICERAD: 7 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Mondi har utvecklat nya och tunnare filmer för tillverkning av innerpåsar till bag-in-box-förpackningar.

Österrikiska Mondi har utvecklat en ny generation filmer anpassade för bag-in-box-lösningar. De nya filmerna är tunnare och mer miljövänligare än tidigare.
Mondi skriver i ett pressmeddelande att de nya filmerna är utvecklade vid Mondi Styria, som är Mondis filmextruderingsfabrik i Österrike och som har 60 års erfarenhet av att utveckla och producera plastfilmer.

De nya filmerna, avsedda för tillverkning av BiB-förpackningars innerpåsar, finns i två utförande: Styria Form Bar 50 och Styria Form Bar 90 DW.

Styria Form Bar 50 är en 50 mikron tunn flerskiktsfilm, som ersätter konventionella flerskikts innerpåsfilmer på 66 eller 70 mikron.

”Vi är det första företaget som kan erbjuda en sådan produkt. Den tunnare filmen innebär en materialbesparing på 25 procent vilket väsentligt reducerar koldioxidavtrycket”, säger Günter Leitner, VD på Mondi Styria.

Styria Form Bar 90 DW är en flerskiktsfilm med en tjocklek på 90 mikron. Filmen ska ersätta ett flerskikts filmmaterial på sammanlagt 110 mikron, som består av en coextruderad film på 70 mikron, som Mondi levererat, och en enskikts PE-film på 40 mikron, som levererats av en annan leverantör. Den nya 90-mikron filmen, som har samma egenskaper som kombinationen av PE-filmen och den 70 micron tjocka coextruderade filmen, innebär en materialbesparing på nästan 20 procent och en betydligt enklare logistik- och tillverkningsprocess för konverteraren.

”Mondi är den första och hittills enda leverantören av tekniska BiB-filmer som kan erbjuda denna typ av extruderad film, som innebär att kunden kan skapa sin innerpåse av en film istället för av två ”, säger Günter Leitner.

Tilläggas kan att båda de nya filmerna kan användas för såväl varmfyllning (upp till 85ºC)  som för fyllning av kylda produkter, vilket ger ökad bekvämlighet och flexibilitet för användarna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x