Mondi bygger FoU-center för hållbara förpackningslösningar

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

I Mondis nya forsknings- och utvecklingscenter ska man i samarbete med kunderna utveckla sin portfölj av hållbara förpackningslösningar. (Bilder Mondi. Bilden är ett montage)|”Vi strävar ständigt efter att utveckla hållbara förpackningslösningar”, säger FoU-chef Elisabeth Schwaiger, Mondi. (Bild Mondi)

För att möta kundernas ökande krav och önskemål på hållbara förpackningslösningar investerar globala förpacknings- och papperskoncernen Mondi fem miljoner euro (ca 54 miljoner kronor) i ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i tyska Steinfeld.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att med centret ska Mondi stärka sitt kundsamarbete samt främja kunskapsöverföring och insikter om förpackningsbehov och -krav.

”Denna investering kommer att stödja våra kunder genom att hjälpa dem att utveckla lösningar och uppnå sina hållbarhetsmål”, skriver Mondi.

Uppförandet av den nya FoU-centret har redan påbörjats och när det är färdigt kommer centret att innehålla pilotlinjer för både plast- och pappersbaserade lösningar, allt från beläggning, filmextrudering och tryckning till fyllningslinjer för flera produkter. Centret kommer också att ha ett analytiskt laboratorium. Där kommer också att finnas ett speciellt kundupplevelsecenter, där Mondis experter och förpackningsutvecklare i ett tidigt skede kan möta och samarbeta med kunder i utvecklingen av nya innovationer.

”Vi strävar ständigt efter att utveckla hållbara förpackningslösningar”, säger FoU-chef Elisabeth Schwaiger, Mondi. (Bild Mondi)

FoU-centret kommer att samla experter med stor kunskap om olika material och förpackningstyper. Möjligheter till extruderingsbeläggning, vattenbeläggning och silikonisering kommer att finnas, samt tillgång till olika tryckmaskiner. Fyllningslinjer för olika material, inklusive både horisontell och vertikal fyllnings-, formnings- och tätningsutrustning, kommer att göra det möjligt för kunderna att utföra försök utan att avbryta sin egen löpande produktion. Anläggningen gör det också möjligt för Mondi att arbeta med sina kunder för att utveckla pilotskaliga lösningar på plats och att påskynda processen från idé till en skalad lösning.

”Detta FoU-center visar på vår strävan att utveckla hållbara förpackningslösningar. Investeringen hjälper till att bidra till vår hållbarhetsplan Mondi Action Plan 2030 (MAP2030) och specifikt vårt mål att göra 100 procent av våra produkter återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara senast till år 2025”, säger Elisabeth Schwaiger, chef för FoU och IP Flexible Packaging på Mondi

——————————–
N.B.: Vi har nyligen även skrivit om hur Mondi vid sitt bruk i österrikiska Frantschach inrättat ett nytt testlaboratorium kring återvinning av barriärbelagda pappersförpackningar. Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance