Mobiljätten Samsung fasar ut plast i sina förpackningar

PUBLICERAD: 29 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Samsung ska fasa ut all jungfrulig plast i sina förpackningar och ersätta den med andra material eller med lösningar av bioplast eller återvunnen plast.

Mobil- och elektronikjätten Samsung Electronics meddelar att man med början i år kommer att fasa ut all jungfrulig plast i sina förpackningar och ersätta den med hållbara material som kartong, etc. alternativt med  återvunnen eller biobaserad plast.

Stegen att ersätta den jungfruliga plasten kommer att inledas redan under första halvåret i år och Samsung har för ändamålet bildat en arbetsgrupp med experter inom design, utveckling, inköp, marknadsföring och kvalitetskontroll. Gruppen ska ta fram innovativa förpackningsidéer kring hur man snabbt kan skapa nya förpackningar av hållbara förpackningsmaterial.

De nya förpackningarna kommer att omfatta alla typer av produkter från Samsung, allt från mobiltelefoner, surfplattor, etc. till större hushållsapparater och vitvaror.

Samsung skriver i ett pressmeddelande att i förpackningar för mobiltelefoner, surfplattor och andra bärbara produkter kommer man att ersätta de formpressade plastinredningarna, som håller fast produkter och tillbehör, med inredningar tillverkade av formpressade fibermaterial och plastpåsar med tillbehör kommer att ersättas med påsar av mer miljövänliga material.

För att spara på plaståtgången kommer Samsung även att ta bort den tunna, transparenta plastfilm, som skyddar displayer, metallytor, etc. på många produkter och som måste plockas bort av konsumenten, innan produkten kan användas.

Av pressmeddelandet framgår vidare att de stora plastpåsar, som i dag används för att skydda Samsungs större hushållsapparater och vitvaror som TV, kylskåp, tvättmaskiner, etc., kommer att ersättas med påsar helt tillverkade av återvunnen plast eller av påsar tillverkade av bioplaster med stärkelse eller sockerrör som råmaterial.

”Vi tar itu med miljöfrågor som resursutarmning och plastavfall och engagerar oss för att minimera föroreningar och miljöbelastningar från våra produkter. Vi kommer att använda mer miljövänliga material, även om det innebär ökade kostander” säger Gyeong-bin Jeon, chef för Samsung´s Global Customer Satisfaction Center.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx