Miljösäck AB i Norrköping i konkurs på egen begäran

PUBLICERAD: 25 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Håkan Vestergaard är VD på konkursdrabbade Miljösäck AB i Norrköping.

Företaget Miljösäck AB i Norrköping, som tillverkar plastsäckar av återvunnen polyeten, har försatts i konkurs vid Norrköpings tingsrätt. Det skriver norrkopingnews.se och andra medier.
Företaget har under en tid fått allt sämre ekonomi och företagsledningen har därför beslutat att själva begära företaget i konkurs.

”Vi har gjort bedömningen att företaget snart kommer att hamna i en ekonomisk situation, som vi bedömer kommer att bli ohållbar och därför har vi lämnat in en ansökan om konkurs”, säger VD Håkan Vestergaard, enligt nyhetssajten.

Miljösäck AB, som har cirka 50 anställda, återvinner förpackningsfilm av polyeten, vilken förädlas till nya plastsäckar avsedda för källsortering, industrier, storkök, renhållning, fastighetsskötsel samt hushåll och trädgård. Företaget använder enbart återvunnen råvara insamlad i Sverige och på årsbasis återvinner man drygt 8.000 ton polyeten från kretslopps-råvara.

Håkan Vestergaard har sagt till media att man hamnat i ekonomisk knipa trots den positiva trenden på marknaden med högre efterfrågan på återvunna produkter.

Beslut om konkurs är nu fattat av Norrköpings tingsrätt och konkursförvaltare är utsedd. Edgångssammanträde ska hållas den 17 november.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a