Miljösäck AB i Norrköping i konkurs på egen begäran

PUBLICERAD: 25 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Håkan Vestergaard är VD på konkursdrabbade Miljösäck AB i Norrköping.

Företaget Miljösäck AB i Norrköping, som tillverkar plastsäckar av återvunnen polyeten, har försatts i konkurs vid Norrköpings tingsrätt. Det skriver norrkopingnews.se och andra medier.
Företaget har under en tid fått allt sämre ekonomi och företagsledningen har därför beslutat att själva begära företaget i konkurs.

”Vi har gjort bedömningen att företaget snart kommer att hamna i en ekonomisk situation, som vi bedömer kommer att bli ohållbar och därför har vi lämnat in en ansökan om konkurs”, säger VD Håkan Vestergaard, enligt nyhetssajten.

Miljösäck AB, som har cirka 50 anställda, återvinner förpackningsfilm av polyeten, vilken förädlas till nya plastsäckar avsedda för källsortering, industrier, storkök, renhållning, fastighetsskötsel samt hushåll och trädgård. Företaget använder enbart återvunnen råvara insamlad i Sverige och på årsbasis återvinner man drygt 8.000 ton polyeten från kretslopps-råvara.

Håkan Vestergaard har sagt till media att man hamnat i ekonomisk knipa trots den positiva trenden på marknaden med högre efterfrågan på återvunna produkter.

Beslut om konkurs är nu fattat av Norrköpings tingsrätt och konkursförvaltare är utsedd. Edgångssammanträde ska hållas den 17 november.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex