Mikael Gröning ny vice VD för Återvinningsindustrierna

PUBLICERAD: 15 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Mikael Gröning är ny vice VD för Återvinningsindustrierna.

Återvinningsindustrierna har rekryterat Mikael Gröning som vice VD med tillträde den 1 januari 2016. Han kommer närmast från en tjänst som kansliråd på Näringsdepartementet, där han bland annat har ansvarat för mineralpolitiska frågor, material- och produktionsforskning samt regeringens kommande nyindustrialiseringsstrategi.

”Jag ser fram emot att komma tillbaka till återvinningsfrågorna och att arbeta för att stärka återvinningsbranschen. Det är i dag ett växande fokus på betydelsen av återvinning och resurseffektivitet med stor potential för branschen att utvecklas vidare”, säger Mikael Gröning.

Mikael Gröning har under sin tid på Näringsdepartementet haft ansvar för att ta fram Sveriges mineralstrategi, som bland annat behandlar resurseffektivitet och återvinning. Tidigare arbetade han på Stiftelsen för strategisk forskning och på Stockholms universitet. Mikael har också erfarenhet av att driva forskningsprojekt om återvinning av plastmaterial både i Sverige och inom EU-program.

”Vi är mycket glada över att ha rekryterat Mikael Gröning till Återvinningsindustrierna. Återvinningsbranschen är en tillväxtbransch och Mikaels kompetens och erfarenheter blir värdefulla i arbetet med att utveckla branschen och dess marknadsförutsättningar”, säger Britt Sahleström, VD för Återvinningsindustrierna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax