Micvacs förpackningsteknologi lanseras nu i Rumänien

PUBLICERAD: 16 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Micvacs unika tillagnings- och förpackningsteknik används vid lanseringen av nya färdigrätter på den rumänska marknaden. (Bild Micvac)|Roxana Manolescu är VD för Caroli Foods Group. (Bild Caroli Foods)

Svenska food-tech-företaget Micvacs unika mikrovågs- och förpackningsteknologi för färdigrätter lanseras nu på den rumänska marknaden.

Lanseringen sker av livsmedelsföretaget Caroli Foods Group, som är en lokal marknadsledare inom processade köttprodukter på den rumänska marknaden.

Inför lanseringen har Caroli Foods Group, som ingår i den globala Sigma-gruppen, utvecklat tio nya kylda köttbaserade färdigrätter, vilka tillagas och förpackas med Micvacs speciella teknologi. Rätterna lanseras under varumärket Maestro.

Roxana Manolescu är VD för Caroli Foods Group. (Bild Caroli Foods)

”Under pandemin har konsumenterna börjat efterfråga recept som smakar som hemlagat. Därför passar den innovativa Micvac-teknologin den framtida marknaden väl”, säger Roxana Manolescu, VD för Caroli Foods Group.

Det här är första gången som Micvac-tekniken används på den rumänska marknaden och den har redan hjälpt Caroli Foods Group att nå framgångar. Den unika svenska teknologin gör att färdigrätterna får 60 dagars hållbarhet och ingredienserna behåller både sin smak, textur och näring över tid utan några tillsatser eller konserveringsmedel.

Micvac, som grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Mölndal, har utvecklat en patenterad metod att tillaga och pastörisera färdigrätter direkt i förpackningen via en specialutvecklad mikrovågstunnel. Tekniken innebär att de ingående ingredienserna bevarar både smak och näring och får lång hållbarhet. Rätterna görs ätfärdiga genom uppvärmning i mikrovågsugn.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front