Metsä Boards vita kraftliner förpackar prisad finsk gin

PUBLICERAD: 28 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Den vita  kraftlinern MetsäBoard Natural WKL Bright blev idealisk för Kyrö Distillerys presentförpackning till Napue Gin.

Metsä Boards obestrukna vita kraftliner, MetsäBoard Natural WKL Bright, blev en idealisk lösning för Kyrö Distillerys presentförpackning för premiumvarumärket Napue Gin. De sökte en förpackningslösning, som på ett bra sätt skulle återspegla känslan i varumärket. Detta genom att kombinera hög kvalitet och material med naturlig känsla, enkel design och enkel teknik.

MetsäBoard Natural WKL Bright var, med sin rena, naturliga och taktila känsla, det perfekta svaret på den krävande briefen. För att bidra till ett utseende med premium känsla, användes MetsäBoard Natural WKL både som liner och fluting. Resultatet har blivit en enkel och iögonfallande vit förpackning, på vilken texten är präglad med folie i svart och silver. Folieringen skapar en lätt prägling vilket för konsumenten ökar intrycket av en handgjord förpackning.

Presentförpackningen för Napue Gin producerades av finska Pyroll. Designbyrån Werklig, som skapade varumärket Kyrö Distillery, utformade presentförpackningen.

För att hålla sig till varumärket är det grafiska formspråket återhållsamt för att, precis som med produkten själv, behålla fokus på innehåll och kvalitet. Minimalt med färg har använts, bara svart och vitt med accenter i silver, koppar och guld. Silver för klar ej åldrad sprit och koppar för mogen sprit. Guld reserverades för en kommande whisky av råg.

Förpackningen gjordes i en begränsad upplaga och blev en succé då alla 16.000 flaskorna snabbt såldes ut.

Napue Gin röstades fram till ”The World’s Best Gin for Gin & Tonic” vid “International Wine & Spirit Competition (IWSC)” 2015. År 2016 vann Napue Gin guldmedaljen i “San Francisco World Spirit Competition” för serier av premium gin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex