Metsä Boards kartong i vinnande förpackningar

PUBLICERAD: 10 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Den innovativa kartongförpackningen till JDE Z1 kaffekapslar tog hem kategorisegern i Food and Beverages.

Kartong från finska Metsä Board användes av vinnarna i tre av kategorierna i 2017 års upplaga av förpackningstävlingen European Carton Excellence Awards.
I klassen ”Food & Beverages” var det en innovativ kartongförpackning till JDE Z1 kaffekapslar som tog hem kategorisegern. Förpackningen är producerad av STI Group och den ingående kartongen är MetsäBoard Classic FBB.

Som vi tidigare meddelat (Läs HÄR) tog en förpackning i Metsä Board-kartong även hem segern i den nya kategorin ”Public Award”. Förpackningen, som är en läkemedelsförpackning till inhalationsmedlet Ventofor, är tillverkad av kartongkvaliteten MetsäBoard Pro FBB Bright.
Förutom segern i ”Public Award” vann den förpackningen även kategorin ”Healthcare & Pharmaceuticals”.

”Vi är glada och stolta över att våra produkter är en väsentlig del av de vinnande förpackningarna. Det visar förpackningarnas stora betydelse för att skapa maximal uppmärksamhet i butikshyllan och bidra till att skilja ett varumärke från sina konkurrenter”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board.

Juryn bedömde bidragen utifrån design, bekvämlighet, varumärkeskommunikation och den roll, som kartong spelar som ett innovativt förpackningsmaterial.

Totalt användes kartong från Metsä Board i åtta av finalistbidragen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x