Metsä Boards kartong i vinnande förpackningar

PUBLICERAD: 10 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Den innovativa kartongförpackningen till JDE Z1 kaffekapslar tog hem kategorisegern i Food and Beverages.

Kartong från finska Metsä Board användes av vinnarna i tre av kategorierna i 2017 års upplaga av förpackningstävlingen European Carton Excellence Awards.
I klassen ”Food & Beverages” var det en innovativ kartongförpackning till JDE Z1 kaffekapslar som tog hem kategorisegern. Förpackningen är producerad av STI Group och den ingående kartongen är MetsäBoard Classic FBB.

Som vi tidigare meddelat (Läs HÄR) tog en förpackning i Metsä Board-kartong även hem segern i den nya kategorin ”Public Award”. Förpackningen, som är en läkemedelsförpackning till inhalationsmedlet Ventofor, är tillverkad av kartongkvaliteten MetsäBoard Pro FBB Bright.
Förutom segern i ”Public Award” vann den förpackningen även kategorin ”Healthcare & Pharmaceuticals”.

”Vi är glada och stolta över att våra produkter är en väsentlig del av de vinnande förpackningarna. Det visar förpackningarnas stora betydelse för att skapa maximal uppmärksamhet i butikshyllan och bidra till att skilja ett varumärke från sina konkurrenter”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board.

Juryn bedömde bidragen utifrån design, bekvämlighet, varumärkeskommunikation och den roll, som kartong spelar som ett innovativt förpackningsmaterial.

Totalt användes kartong från Metsä Board i åtta av finalistbidragen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x