Metsä Board vann ”grönt” pris på Luxe Pack Shanghai

PUBLICERAD: 3 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards vinnande presentförpackning för hudkräm.|Glada representanter från Metsä Board vid prisutdelningen på mässan Luxe Pack Shanghai.

Metsä Board vann med en presentförpackning för hudkräm nyligen Luxe Pack Shanghai ”in green” Award, i kategorin för den mest miljöanpassade förpackningslösningen. Konceptet för presentförpackningen för hudkräm är utformad för att lyfta fram hållbarhet och samtidigt ge mottagaren en unik upplevelse.

Förpackningen är en vinnande kombination av Metsä Boards kvalitativa kartong samt företagets innovativa designservice för mer hållbara och bekväma lösningar.

Vid utformningen av designen och förpackningen ingick att man – utan att försämra kundens upplevelse – beaktade olika sätt att förbättra en traditionell sekundära kartongförpackning, och att konceptet skulle ha en stark betoning på hållbarhet, stärkt varumärke samt använda mindre mängd förpackningsmaterial.

Den yttre asken av presentförpackningen har skarpa hörn utan överlapp och är tillverkad utan lim. Fönstret av plast är utformat för att lätt kunna tas bort för enklare återvinning. De tre inneraskarna öppnas och sluts på olika sätt, vilket förstärker varumärket genom att ge en unik kundupplevelse. 

Luxe Pack ”in green” Award uppmärksammar nya miljövänligt utformade förpackningar, som ger ett speciellt och positivt miljömässigt hållbart intryck.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium