Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

PUBLICERAD: 14 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Board är ett av endast tolv företag som trippel-belönas för sitt hållbarhetsarbete inom skog, vatten och klimat. Nästan 15.000 företag har utvärderats av ideella och globala organisationen CDP. (Bild Metsä Board/ Aleksi Koskinen)|”Vi har ambitiösa hållbarhetsmål ”, säger VD Mika Joukio. (Bild Metsä Board)

Nordiska kartongproducenten Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.

Efter utvärdering av nästan 15.000 företag var det till slut endast tolv stycken som uppnådde en ”trippel A”-värdering – dvs hamnade på CDP:s tre listor för föredömligt hållbarhetsarbete inom Climate Change, Forests och Water Security. Metsä Board är ett av dessa tolv företag och det var alltså andra gången som bolaget hamnar på samtliga tre A-listor för sitt hållbarhetsarbete inom klimat, skog och vatten.

”Vi har ambitiösa hållbarhetsmål ”, säger VD Mika Joukio. (Bild Metsä Board)

”Vi har ambitiösa hållbarhetsmål omfattande 100 procent fossilfri produktion och råvaror till slutet av 2030. För att följa vår väg mot målen är det viktigt att vi redovisar vårt hållbarhetsarbete heltäckande, transparent och öppet. Att komma på CDP:s A-listor är ett erkännande av vårt systematiska arbete”, säger Mika Joukio, VD för Metsä Board.

Tidigare i år publicerade Metsä Board nya detaljerade och interaktiva färdplaner för att visualisera de åtgärder som kommer att vidtas för att nå hållbarhetsmålen för 2030 gällande. klimatförändringar och vattenanvändning.

Förutom att vara andra gången som Metsä Board trippel-belönas av CDP, så är det också sjunde året som Metsä Board hamnar på CDP:s A-listor för Climate respektive Water samt andra gången på CDP Forest A-listan.

CDP:s årliga miljöredovisningar och rankningsprocess är en erkänd standard för företagens miljötransparens.
Den fullständiga listan över företag på CDP:s A-listor, tillsammans med andra offentligt tillgängliga företagsresultat, finns HÄR.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost