Metsä Board topprankas för sitt hållbarhetsarbete

PUBLICERAD: 28 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är mycket stolta över denna ranking på toppnivå”

Metsä Board, som ingår i Metsä Group och är en ledande leverantör av högkvalitativ färskfiberkartong, rankas av EcoVadis på Gold level för sitt arbete med en hållbar verksamhet. Totalt rankades Metsä Board bland de en procent bästa leverantörerna oavsett bransch.

”Vi är mycket stolta över att ha fått en ranking på toppnivå och det stärker oss ytterligare i vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete. Vår inställning är att hållbarhet måste gå längre än att bara efterleva givna regler. Man måste också fokusera på hur företag sköter sin ekonomiska och sociala påverkan, liksom dess miljöpåverkan. Detsamma gäller relationerna med olika intressenter som kunder, anställda, leverantörer och myndigheter”, säger Soili Hietanen, VP Sustainability and Energy hos Metsä Board. 

Viktiga faktorer i EcoVadis utvärderingsprocess av Metsä Board var att företaget finns på A-listan för CDP:s Water and Climate program liksom den erhållna statusen som ledare i CDP:s 2016 Forest and Supply Chain program.

EcoVadis driver en plattform, som gör det möjligt för företag att på global nivå utvärdera sina leverantörer ur aspekter som miljö och socialt. Kriterierna omfattar fyra områden; miljö, arbetsförhållanden, hållbar upphandling och god affärsetik. De metoder och kriterier som används av EcoVadis är i linje med standarden för Corporate Social Responsibility (CSR) inkluderande Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact samt ISO 26000.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432