Metsä Board kan ta storslam i Pro Carton ECMA Awards

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningen till Müller Soft Star Tissue|tillverkad av Mayr-Melnhof Packaging och C.P. Schmidt i kartong från Metsä Board är finalnominerad i kategorin Skönhetsprodukter.|Finalist i kategorin Hälsa och läkemedel: Endocare Tensage Concentrate +|tillverkad av Nekicesa Packaging i kartong från Metsä Board.|AR Carton Oy har tillverkat den här Alku-förpackningen för Fazer med hjälp av kartong från Metsä Board. Förpackningen är finalnominerad i kategorin Livsmedel.

Finska Metsä Board kan ta storslam i Pro Carton ECMA Awards: inte mindre än åtta förpackningar, producerade i kartong från Metsä Board, har nominerats till finalomgången i tävlingen. Tre finalister är i kategorin hälsoprodukter, två i kategorin skönhetsprodukter och en finalist vardera i kategorierna konfektyr, livsmedel och drycker.

”Vi är mycket stolta över att så många förpackningar producerade på kartongkvaliteter från oss nominerats till finalen”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board. 

Pro Carton ECMA Award attraherar årligen hundratals bidrag i en tävling där juryn söker det bästa möjliga inom design, användbarhet, varumärkeskommunikation och där kartong spelar en viktig roll som hållbart förpackningsmaterial.  

I bildspelet ovan visar vi några av de finalnominerade förpackningar, tillverkade med kartong från Metsä Board.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax