Metsä Board Husums nye platschef är nu på plats

PUBLICERAD: 19 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum”, säger Olov Winblad von Walter.|Husums bruk producerar falskartong, liner och sulfatmassa. På bilden färdiga rullar med falskartong.
|Husums bruk ligger vacker beläget vid kusten nordost om Örnsköldsvik.

Metsä Boards kartong- och massabruk i Husum, nordost om Örnsköldsvik, har fått en ny platschef, Olov Winblad von Walter, som nu är på plats. Han kommer närmast från en befattning som platschef för Iggesunds Bruk, men har tidigare varit produktionsansvarig för det bestrukna journalpapperet liksom chef för pappersbruket i Husum.

Metsä Boards integrerade kartong- och massabruk i Husum är Europas största enhet i sitt slag och har en årskapacitet på 400.000 ton falskartong, 270.000 ton vit kraftliner och 730.000 ton sulfatmassa. Falskartong från Husum används bland annat i livsmedelsförpackningar, kosmetikförpackningar och andra konsumentförpackningar samt i artiklar för mat och dryckesservice. Den vita kraftlinern används till vita förpackningar av wellpapp. 

Olov Winblad von Walter har en gedigen erfarenhet med ledande befattningar inom Iggesund, Metsä Board, APRIL Fine Paper i Indonesien samt MoDo Paper.

”Det känns fantastiskt spännande att få kliva in i ett omformat Metsä Board Husum, som nu är helt inriktat på förpackningskartong och vit kraftliner. Jag tycker att Husum är min hemmabas, trots att jag också arbetat i några andra bruk. Här fick jag mitt första jobb efter utbildningen 1989 och jag har på olika sätt följt bruket sedan dess. Bruket haft en bra och positiv utveckling och jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum”, säger Olov Winblad von Walter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x