Metsä Board fick full pott för sin miljöinformation

PUBLICERAD: 5 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett erkännande som kompletterar vår nyss uppnådda plats på CDP:s globala Water A lista”

Finska Metsä Board har inte bara kommit in på organisationen CDP:s prestigefyllda Water A-lista för sin ansvarsfulla användning av vatten i produktionen (som vi nyligen skrev om), utan man har även nått en topposition på Nordic Disclosure Leadership Index (CDLI), som upprättas av CDP och som listar nordiska företag med högkvalitativ information kring sitt miljöarbete och sin klimatpåverkan.

Indexet CDLI presenteras i CDP:s ”Nordic edition of CDP:s annual global climate change report” och där har Metsä Board fått 100 poäng av 100 möjliga och bolaget kan därför ses som en nordisk ledare vad gäller kvaliteten på den information, som företaget ger till investerare och globala marknadsaktörer om sin klimatpåverkan. För att komma in på Nordisk Disclosure Leadership Index krävs att en organisation är bland de 10 procent bästa organisationerna i sin region.

”Vår strategi mot bekämpning av klimatförändringar koncentrerar sig på tre områden: ökad användning av bioenergi, ökad resurs- och energieffektivitet samt på att tillverka lättare kartongkvaliteter. Att vi finns i topp på CDLI-listan är ett välkommet erkännande av att vi kommunicerar vårt arbete framgångsrikt och transparent. Vi nådde 100 poäng av 100 möjliga, vilket är en förbättring jämfört med fjolårets resultat. Det är ett erkännande, som fint kompletterar vår nyss uppnådda plats på CDP:s globala Water A lista”, säger Mika Joukio, Metsä Boards koncernchef.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432