Metpack i Essen inställd – ny tidpunkt blir i februari 2021

PUBLICERAD: 18 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Metpack 2020 i Essen är inställd och kommer preliminärt att arrangeras i slutet av februari 2021. (Skärmdump av Metpacks hemsida)

Metallförpackningsmässan Metpack i tyska Essen sällar sig nu till alla andra mässor, som ställs in på grund av corona-smittan.
Metpack är en internationell mässa, specialinriktad på metallförpackningar, och den arrangeras alltid parallellt med interpack i grannstaden Düsseldorf.

Men nu följer Metpack alltså interpacks exempel och ställer in årets mässa på grund av den ökande spridningen av corona-viruset.

Beslutet att ställa in årets Metpack fattades på tisdagen av medlemmarna i kommittén för Metpack och efter ett generellt beslut av staden Essens styresmän att tills vidare förbjuda olika typer av evenemang i staden.

Metpack planeras nu i stället att genomföras under perioden 23 tom 27 februari år 2021 och därmed traditionsenligt arrangeras parallellt med interpack, som är planerad att genomföras 25 februari till 3 mars 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax