Metallkretsen får tf. VD och blir ett självständigare bolag

PUBLICERAD: 9 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Hans Standar är sedan 1 december tf VD för Metallkretsen AB.

Hans Standar har utnämnts till tillfördordnad VD för Metallkretsen, materialbolaget som hanterar systemet för återvinning av metallförpackningar. Utnämningen innebär att Metallkretsen blir ett mer självständigt bolag, medan FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, fortfarande kommer sköta insamlingen av förpackningarna. Hans Standar tillträdde tjänsten den 1 december.

”Förpackningsinsamling och återvinning är en högt prioriterad fråga för såväl handel som leverantörer, samtidigt som systemet på grund av en ny förordning från regeringen står inför betydligt höjda krav. Styrelsens bedömning är därför att bolaget behöver en egen VD, som kan fokusera på metallförpackningarnas utmaningar och möjligheter framåt”, säger Karin Brynell, styrelseordförande i Metallkretsen.

Hans Standar är sedan 2013 VD för ett annat materialbolag, Svensk Glasåtervinning, ett uppdrag han kommer behålla parallellt med att han blir tillförordnad VD för Metallkretsen på deltid.
 
”Hans Standar är genom sin erfarenhet från Svensk GlasÅtervinning redan väl insatt i branschen och därför ytterst lämpad för detta uppdrag”, säger Karin Brynell

”Förpackningsåtervinning ligger verkligen rätt i tiden och med mina erfarenheter från Svensk GlasÅtervinning hoppas jag kunna bidra till en effektivisering och ökad återvinning även av metallförpackningar”, kommenterar Hans Standar sin utnämning. 

Varje år sätts cirka 35 000 ton metallförpackningar på marknaden. Dessa samlas i huvudsak in via FTI:s cirka 5.000 återvinningsstationer och transporteras sedan vidare för sortering och återvinning. Rregeringens återvinningsmål på 70 procent överträffas idag och ligger på 73 procent.
Metallkretsen AB ägs gemensamt av fyllare, (de som fyller förpackningarna med varor) importörer och handeln och Metallkretsen är i sin tur en av fem ägare till FTI.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance