Mejeri går mot strömmen: Byter ut kartong mot PET

PUBLICERAD: 4 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Kinesiska stormejeriet Yili ersätter sina kartongförpackningar för drickyoghurt med formblåsta portionsflaskor i PET. (Bild Sidel)|Hos kinesiska mejeriet Yili har franska Sidel installerat två kompletta linjer för produktion och fyllning av aseptiska och formblåsta portionsflaskor i PET. (Bild Sidel)

När många förpackningsanvändare strävar efter att reducera användningen av plast och använda alternativa material, går det kinesiska mejeriet Yili motsatt väg och byter ut kartongförpackningar mot formblåsta PET-flaskor!

Yili, som är Kinas ledande varumärke inom mejeriprodukter och en av världens största producenter av flytande mejeriprodukter, har nyligen installerat två kompletta förpackningslinjer från franska Sidel för produktion av aseptiska och formblåsta PET-förpackningar.

Sidel skriver i en pressrealse att Yili har en stark tro på PET som förpackningsmaterial och menar att det passar perfekt för de kinesiska konsumenternas behov och önskemål. Yili säger att PET-flaskorna är användarvänliga, återförslutbara och återvinningsbara. De ger också bolaget en möjlighet att differentiera sina produkter på butikshyllan.

På de nu installerade linjerna från Sidel producerar Yili den grekiska drickyoghurten Ambrosial i små formblåsta portionsflaskor av PET, vilka blivit mycket populära, sedan de lanserades. PET-flaskorna ersätter de vätskekartongförpackningar, som tidigare användes till produkten.

Med den nya förpackningen uppnås en hållbarhet på drickyoghurten på fem månader vid förvaring i rumstemperatur. Sidel skriver att den långa hållbarheten uppnås tack vare en noggrant utvald och testad barriärlösning för såväl själva PET-flaskan som för dess förslutning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax