Maud Rahm har tillträtt posten som VD för Lexit Group Sweden

PUBLICERAD: 17 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Maud Rahm, VD för Flextrus i Lund fram till 2018, gör comeback i förpackningsbranschen, nu som ny VD för Lexit Group Sweden. (Bild Bo Wallteg)

Maud Rahm, som bland annat varit VD för Lundbaserade förpackningsföretaget Flextrus, har tillträtt posten som ny VD för etikett-, märknings- och förpackningsbolaget Lexit Group Sweden, som ingår i norska koncernen Lexit Group.

Maud Rahm har lång erfarenhet inom förpackningsområdet och har förutom VD-skapet i Flextrus och en post som försäljningschef i samma bolag, även varit VD för globala Amcors norska dotterbolag i Drammen.

”Jag ser fram emot att kunna använda min erfarenhet från den flexibla sidan och kombinera den med en ny inriktning inom förpackningsindustrin. Det blir en spännande resa hos Lexit, som satsar stort på dagens och morgondagens märknings- och förpackningslösningar”, säger Maud Rahm i en kommentar till sin nya tjänst.

Maud Rahm ersätter Lexit-koncernens finanschef Eivind Hatlelid, som de senaste åren även fungerat som VD för det svenska delen av Lexit Group. Eivind Hatlelid fortsätter i sin roll som CFO i Lexit-koncernen.

”Vi är mycket glada över att en så markant och erfaren ledare som Maud Rahm tar över rodret i vårt svenska bolag”, säger Sjur Skjæveland, koncernschef i Lexit Group och styrelseordförande i Lexit Group Sweden.

————————————————
Skandinaviska Lexit Group är verksam inom märknings- och förpackningslösningar och inom teknologilösningar för digitalisering och effektivisering av operativa processer i branschen. Bolaget levererar etiketter på den norska och svenska marknaden, speciellt till livsmedelsindustrin.
Det svenska dotterbolaget Lexit Group Sweden är baserat i Mölnlycke utanför Göteborg, där man också har egen produktion av etiketter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x