Materialhanteraren EdmoLift satsar i hemorten Härnösand

PUBLICERAD: 20 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

EdmoLifts VD Anders Wahlqvist, t, h, och produktionschefen Peter Englund inspekterar den nya produktionshallen som nu har kommit halvvägs och som ska stå klar i början av 2023. (Bild EdmoLift)|Exempel på specialbyggt saxlyftbord för tunga pallar, som EdmoLift byggt och levererat till kund i Storbritannien. (Bild EdmoLift)

Materialhanteringsföretaget EdmoLift, som bland annat tillverkar saxlyftbord och pallhanteringsprodukter, satsar 70 miljoner kronor på en ny produktionsanläggning i hemorten Härnösand.

Investeringsprogrammet, som man kallar EdmoLift 4.0, är bolagets största hittills och ska säkerställa företagets konkurrenskraft för de kommande 10 – 15 åren. Med den nya anläggningen kommer produktionskapaciteten att öka och dessutom minskar man manuella lyft, vilket resulterar i ännu bättre ergonomi för de anställda.

Exempel på specialbyggt saxlyftbord för tunga pallar, som EdmoLift byggt och levererat till kund i Storbritannien. (Bild EdmoLift)

Satsningen innebär bland annat en utbyggnad på 1.435 kvadratmeter, som nu är halvvägs och som ska vara färdigställd i början på nästa år. I satsningen ingår också en ny maskinpark i form av bland annat automatisk lagerhantering, en fiberlaser, en kantbockcell och en mindre kantbockningsmaskin.

”Behovet av våra produkter är stort och för att vi ska kunna fortsätta att leverera våra lyftlösningar och samtidigt behålla positionen som marknadsledande inom vår bransch, behöver vi öka kapaciteten och vår flexibilitet för att kunna tillmötesgå framtida behov”, säger Anders Wahlqvist, VD på EdmoLift.

EdmoLift skriver i ett pressmeddelande att den nya maskinparken är unik och att man arbetat nära tillsammans med maskinteknikföretaget Bystronic för att få fram en lösning, som är anpassad till EdmoLifts stora variation av produkter.

”Det känns extra roligt att få en så högt automatiserad och modern anläggning som verkligen ligger i framkant och som på ett effektivt sätt klarar av att hantera alltifrån små standarddetaljer i långa serier till stora kundanpassade detaljer i korta serier”, säger Peter Englund, produktionschef på EdmoLift.

—————————————————————-

EdmoLift AB är en av Härnösands största privata arbetsgivare med strax under 100 anställda. Företaget är privatägt och är en ledande europeisk tillverkare och leverantör av saxlyftbord och pallhanteringsprodukter. EdmoLift har filialer och dotterbolag i åtta länder samt distributörer i mer än 60 länder. Företaget levererar 6.500 enheter per år och 80 procent av dessa tillverkas på plats i Härnösand.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}