Masterclass för erfarna grafiker genomfördes på Brobygrafiska

PUBLICERAD: 18 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Tommy Bonté från Brobygrafiska var en av lärarna under Masterclassen. (Bild Brobygrafiska)

Brobygrafiska har tillsammans med Swansea University, Welsh Center for Printing and Coating, icmPrint, Sweflex och FTA Europe genomfört en internationell Masterclass. Utbildningen ägde rum 10 – 13 juni på Brobygrafiska i Sunne.

Brobygrafiska skriver att Masterclass för erfarna grafiker ger deltagarna förståelse och färdighet att få ut det mesta av tryckmetoden flexo genom att blanda senaste forskning och ”best practise”.

”Vi ser att det internationella intresset för Brobygrafiska ökar och vi hade deltagare och partners från Wales, USA, Frankrike, Lettland, Belgien, Danmark och Sverige”, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska.

Masterclassen blev ett unikt tillfälle att kombinera teori och övning med en daglig blandning av föreläsningar och workshops, som omfattade den senaste tekniska forskningen och sedan tillämpa det i Brobygrafiskas tryckpress.

”Samarbetet med Brobygrafiska möjliggör att forskning, som bedrivs på Welsh center for printing kan appliceras och testas i Brobygrafiskas tryckpress och komma till användning direkt”, säger professor Tim Claypole från Wales.

”Effekten av Masterclass är att deltagarnas olika erfarenheter tillsammans med kursledningens ger nya insikter på områden, som skulle ta lång tid att upptäcka annars”, säger Thomas Scherpereel, affärsutvecklare Asahi-Photoproducts.

Under Masterclassen gjordes också uppskattade studiebesök hos OptiPack och Marvaco i Sunne.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx