"Måste" för kaffeälskare: Nescafé med inbyggt alarm!

PUBLICERAD: 25 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Kaffeförpackningen för koffeinister: En Nescafé-burk med inbyggd väckarklocka i förslutningskorken..!|När alarmet sätter igång lyser korken med ett pulserande rött ljus!|Inne i skruvkorken finns en alarmdel som kan ställas in med såväl önskad väckningstid som alarmsignal.

För de koffeinberoende, som längtar efter en kopp kaffe i samma sekund, som de slår upp ögonen på morgonen, har Nescafé den ultimata lösningen: en skruvkork med inbyggd väckarklocka!
Konceptet ingår i en varumärkesuppfräschning för snabbkaffet Nescafé, som gjorts av innovationsbyrån Publicis Mexico i Mexico City och designstudion NOTLabs i Los Angeles.

Den speciella skruvkorken är tillverkad i nylon och försedd med en inställbar alarmdel, där användaren kan ställa in önskad väckningstid samt välja mellan sju olika alarmsignaler. 

Både själva korken och alarmdelen är tillverkade med hjälp av 3D-skrivare.

När väckningsalarmet går igång glimrar den röda förslutningskorken dessutom med ett pulserande rött ljus. Då är det bara för den kaffesugne att stänga av alarmet genom att vrida på korken och ta för sig av det väldoftande innehållet…

Nu ska i ärlighetens namn betonas att inte alla Nescafé-burkar kommer att förses med den annorlunda förslutningen. Det blir endast ett begränsat antal förpackningen, som kommer att kunna väcka upp sina användare. Och det finns dessutom inga uppgifter om att den alarmförsedda förslutningen kommer att finnas i Sverige…

Vill du se hur Nescafés ”väckarkaffe” fungerar, så finns det en liten YouTube-film att titta på här.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex