Mässan PRSE åter inställd på grund av terrorattacker

PUBLICERAD: 22 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Plastmässan PRSE avbröts

Plaståtervinningsmässan PRSE (Plastics Recyling  Show Europe) skulle ha ägt rum i Bryssel den 22 och 23 mars, men när omfattningen av de blodiga terrorattackerna mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel stod klar för mässarrangören Crain Communications Inc. U.K,  var beslutet att ställa in mässan inte svårt att fatta, även om mässan var helt klar att öppnas.

”På grund av de allvarliga händelser, som ägde rum i Bryssel i morse, har arrangörerna av PRSE inget annat val än att avbryta mässan. Säkerheten och tryggheten för våra utställare, besökare, personal och leverantörer har högsta prioritet”, sade Crain Communications VD Steve Crowhurst i ett uttalande.

Ett märkligt faktum i sammanhanget är att det här var andra gången, som den här upplagan av PRSE ställdes in på grund av terrorhandlingar! Mässan skulle nämligen ursprungligen ha ägt rum i Bryssel i slutet av november i fjol, men då beslöt arrangörerna att skjuta upp mässan till mars i år på grund av den hotbild som uppstod i Bryssel och Belgien efter terrorattackerna i Paris den 13 och 14 november. (Läs här).

När eller om PRSE nu kommer att äga rum är ännu inte klart.

”Situationen i Bryssel är osäker och vi kommer att ge ytterligare uppdateringar, när vi vet mer”, säger Steve Crowhurst.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432