Mässan Plastteknik Nordic lockar dansk plastindustri

PUBLICERAD: 8 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Thomas Drustrup är VD i danska branschföreningen Plastindustrien.

Plastteknik Nordic, branschmässan för polymerproduktion, industridesign, konstruktion och material, kommer att ha en ökad närvaro från danska plastindustri. Det skriver mässarrangören Easyfairs Scandinavia i ett pressmeddelande. Den danska representationen kommer att vara den hittills största, både vad avser utställare, seminarier och partnerskap.
Plastteknik Nordic arrangeras 13 – 14 april på MalmöMässan  i Malmö.

En färsk rapport från Plastindustrien Danmark från januari visar att plastverksamheter i Danmark ökar i omsättning och att nästan 30.000 danskar idag arbetar med plastproduktion, vilket gör plastbranschen till en av dansk industris största underbranscher.

På mässgolvet på Plastteknik Nordic representeras danska plastindustriella leverantörer i form av exempelvis ENGEL, Aage Vestergaard Larsen A/S, Masentia A/S, Toolpartners mfl. På scen ser vi bland annat Coloplast och Plastindustrien Danmark, som kommer att föreläsa om designprocessen respektive övergripande möjligheter och utmaningar i plastindustrin. Som partners i år ser vi bland annat tidningarna Teknovation och Plastpanorama.

Minst en tredjedel av besökarna på Plastteknik Nordic 2016 väntas komma från Danmark.

Branschföreningen Plastindustriens VD Thomas Drustrup, som kommer att gästa mässan, säger så här om plastbranschens största utmaning i Danmark:
”Företagen kan inte längre enbart ta sina egna nationella förutsättningar i beaktande, utan måste även ta itu med en global agenda, där de inte bara möts av krav från leverantörer, kunder och myndigheter utan också från konsumenter, icke-statliga organisationer och andra intressenter.”

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning