Mässan Plastteknik Nordic lockar dansk plastindustri

PUBLICERAD: 8 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Thomas Drustrup är VD i danska branschföreningen Plastindustrien.

Plastteknik Nordic, branschmässan för polymerproduktion, industridesign, konstruktion och material, kommer att ha en ökad närvaro från danska plastindustri. Det skriver mässarrangören Easyfairs Scandinavia i ett pressmeddelande. Den danska representationen kommer att vara den hittills största, både vad avser utställare, seminarier och partnerskap.
Plastteknik Nordic arrangeras 13 – 14 april på MalmöMässan  i Malmö.

En färsk rapport från Plastindustrien Danmark från januari visar att plastverksamheter i Danmark ökar i omsättning och att nästan 30.000 danskar idag arbetar med plastproduktion, vilket gör plastbranschen till en av dansk industris största underbranscher.

På mässgolvet på Plastteknik Nordic representeras danska plastindustriella leverantörer i form av exempelvis ENGEL, Aage Vestergaard Larsen A/S, Masentia A/S, Toolpartners mfl. På scen ser vi bland annat Coloplast och Plastindustrien Danmark, som kommer att föreläsa om designprocessen respektive övergripande möjligheter och utmaningar i plastindustrin. Som partners i år ser vi bland annat tidningarna Teknovation och Plastpanorama.

Minst en tredjedel av besökarna på Plastteknik Nordic 2016 väntas komma från Danmark.

Branschföreningen Plastindustriens VD Thomas Drustrup, som kommer att gästa mässan, säger så här om plastbranschens största utmaning i Danmark:
”Företagen kan inte längre enbart ta sina egna nationella förutsättningar i beaktande, utan måste även ta itu med en global agenda, där de inte bara möts av krav från leverantörer, kunder och myndigheter utan också från konsumenter, icke-statliga organisationer och andra intressenter.”

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x