Marvacos grundare blir global konsult inom förpackningstryck

PUBLICERAD: 22 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos grundare och tidigare VD Kai Lankinen blir nu internationell konsult inom förpackningtryck på halvtid, men ska också fortsätta att arbeta med att utveckla Marvaco. (Bild Marvaco)

Kai Lankinen, grundare av finska prepresspecialisten Marvaco, har startat egen verksamhet och etablerat sig som internationell konsult inom förpackningstryck.

Inom det egna nybildade företaget Dr. Lankinen Graphic Innovations Ltd ska Kai Lankinen på halvtid ägna sig åt att på global basis fungera som konsult och rådgivare inom förpackningstryck med specialinriktning på den tryckteknik som kallas ”Expanded Gamut Printing” (EGP) och som är en miljövänlig och högkvalitativ process för flexotryck på olika förpackningsmaterial.

”Jag har ofta blivit ombedd att konsultera internationella företag och varumärkesägare om förpackningstryck, speciellt inom EGP och nu är det rätt tid för mig att göra det”, säger Kai Lankinen.

Förutom sin nya tjänst som internationell konsult kommer Kai Lankinen, som grundade Marvaco i Finland för mer än 15 år sedan, att på halvtid fortsätta inom Marvaco, där han i dag är arbetande styrelseledamot efter flera år som VD och ordförande.

Marvacos styrelse och företagsledning skriver i ett pressmeddelande att man är överens med Kai Lankinen att han ägnar sig på halvtid åt sin konsulttjänst och den andra tiden åt att fortsätta att utveckla Marvaco.

”Vi har kommit överens om att Kai kommer att fortsätta sitt arbete med utvecklingen av Marvacos nya verksamhet, särskilt inom områdena EGP och inköp, samtidigt som han har möjlighet till egna uppdrag i sin konsultverksamhet, där vi önskar honom lycka till”, säger Antti Mikkilä, VD för Marvaco.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost