Marvacos grundare blir global konsult inom förpackningstryck

PUBLICERAD: 22 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos grundare och tidigare VD Kai Lankinen blir nu internationell konsult inom förpackningtryck på halvtid, men ska också fortsätta att arbeta med att utveckla Marvaco. (Bild Marvaco)

Kai Lankinen, grundare av finska prepresspecialisten Marvaco, har startat egen verksamhet och etablerat sig som internationell konsult inom förpackningstryck.

Inom det egna nybildade företaget Dr. Lankinen Graphic Innovations Ltd ska Kai Lankinen på halvtid ägna sig åt att på global basis fungera som konsult och rådgivare inom förpackningstryck med specialinriktning på den tryckteknik som kallas ”Expanded Gamut Printing” (EGP) och som är en miljövänlig och högkvalitativ process för flexotryck på olika förpackningsmaterial.

”Jag har ofta blivit ombedd att konsultera internationella företag och varumärkesägare om förpackningstryck, speciellt inom EGP och nu är det rätt tid för mig att göra det”, säger Kai Lankinen.

Förutom sin nya tjänst som internationell konsult kommer Kai Lankinen, som grundade Marvaco i Finland för mer än 15 år sedan, att på halvtid fortsätta inom Marvaco, där han i dag är arbetande styrelseledamot efter flera år som VD och ordförande.

Marvacos styrelse och företagsledning skriver i ett pressmeddelande att man är överens med Kai Lankinen att han ägnar sig på halvtid åt sin konsulttjänst och den andra tiden åt att fortsätta att utveckla Marvaco.

”Vi har kommit överens om att Kai kommer att fortsätta sitt arbete med utvecklingen av Marvacos nya verksamhet, särskilt inom områdena EGP och inköp, samtidigt som han har möjlighet till egna uppdrag i sin konsultverksamhet, där vi önskar honom lycka till”, säger Antti Mikkilä, VD för Marvaco.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}