Marvaco tilldelar Flint Group partnercertifikat för EGP-teknik

PUBLICERAD: 11 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Joelle Bédat, Flint Group, t.v., tar emot EGP-partnercertifikatet från Kai Lankinen, Marvaco Ltd.

Flint Group, global leverantör av klichéer och färg för flexografitryck, har tilldelats partnercertifikat för EGP. Certifikatet är ett bevis på bolagets kompetens att leverera verktyg för framgångsrik implementering av den här moderna produktionsprocessen. Certifikatet har utdelats av Marvaco Ltd, en pionjär inom EGP-teknologi i full HD.

Certifikatet tilldelas Flint Group för färgens och klichéernas utmärkta och stabila pålitlighet, som säkerställts genom ett antal olika tryck från olika tryckpressar under de senaste tre åren. Teknologin för EGP används dagligen med de mest avancerade tryckpressarna för emballage. För att förenkla implementeringen och för att uppmärksamma processen tilldelar Marvaco och dess amerikanska samarbetspartner CSW Inc. partnercertifikat till bolag, som specialiserar sig på flexografipressar och de som tillverkar tillbehör och material för flexografitryck.

”För att implementera EGP-teknologin behöver tryckföretag kunniga och kapabla samarbetspartners. Flint Groups förmåga att tillhandahålla användarvänlig färg och kvalitetsklichéer för flexografitryck, har testats i de mest krävande omständigheterna och med ett antal olika material”, säger Kai Lankinen styrelseordförande på Marvaco.

Kai Lankinen tillägger att stabiliteten och följdriktigheten av Flint Groups EGP i HD uppnår varumärkesägarnas förväntningar på kvalitet och uppfyller de striktaste produktivitetskraven för tryckpressarna.

”Det är en ära för oss att få ta emot partnercertifikatet för EGP, som en bekräftelse på våra produkters pålitlighet,” säger Friedrich von Rechteren, VP för försäljning inom EMEA & global marknadsföring, Flint Group. 

”Vi på Flint Group arbetar dagligen med alla aspekter, som är viktiga för våra kunder, för att uppfylla deras önskemål, och för att förbättra kostnaderna och kvaliteten enligt våra grundläggande principer: bättre, snabbare och enklare att använda. Sedan vi lanserade vårt första EGP-projekt i HD år 2015 har vi haft ett nära samarbete med vår partner Marvaco, för att konsekvent tillhandahålla pålitliga klichématerial och färg, som uppfyller de strikta EGP-kraven för processerna. Vi är nöjda med framstegen som våra två bolag har gjort under de senaste åren, och ser fram emot framtida projekt inom området”, Friedrich von Rechteren.

”Klichéerna för EGP-teknologin låter oss trycka utan behovet att manuellt blanda spotfärger. De konsekventa och exakta färgerna trycks med digital färgblandning och en förhöjd CMYK-färgskala med ytterligare processfärg i orange, grönt och violett. Tryckpressarna har kunnat öka produktiviteten och kvaliteten märkbart med hjälp av processen och Marvacos EGP i full HD. Dessutom har förbrukningen av färg och lösningsmedel minskat dramatiskt, vilket gör processen ännu mer miljövänlig än vanligt flexografitryck”, förklarar Friedrich von Rechteren.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x