Marvaco köper Kostym och fortsätter sin tillväxt

PUBLICERAD: 31 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

De sex Kostym-medarbetarna Olle|Ludwig

Finska kliché- och prepressproducenten  Marvaco fortsätter att växa i Sverige genom uppköp och har nu förvärvat Karlstadsbaserade förpackningsdesignbyrån Kostym Designindustries AB.
Kostym har specialisterat sig på kreativ förpackningsdesign och varumärkesexponeringar och medarbetarna har mångåriga erfarenheter av konsumentprodukter och innovativa förpackningslösningar.

Kostym och dess sex anställda ingår från och med i dag, 1 april, i Marvaco Group. Kostym Designindustries AB, som omsätter knappt tio miljoner kronor, kommer att fungera som ett helägt dotterbolag till Marvaco Oy och med Helén Högberg som fortsatt VD för Kostym.

Förvärvet av Kostym är Marvacos tredje på kort tid i Sverige. Marvaco Groups VD Kai Lankinen säger att förvärvet kompletterar Marvacos erbjudanden till nordiska varumärkesägare inom förpackningar och tryck och att Marvaco-konceptet nu är likartat i både Finland och Sverige, vilket i sin tur innebär förbättrat serviceutbud till internationella och regionala kunder på den nordiska marknaden.

Kostyms VD Helén Högberg avslöjar att man en längre tid varit på jakt efter en lämplig förpackningsorienterad prepresspartner och att man vid Scanpack-mässan i Göteborg i fjol höst blev imponerade av Marvacos positiva attityd och höga know-how-nivå. Därifrån var vägen fram till ett beslut om samgående snabb och enkel, säger hon.

Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren i samband med Marvacos förvärv av Kostym har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x