Marmeladburken blir ett annorlunda cocktailglas...

PUBLICERAD: 15 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

De klotformade marmeladburkarna kan efter användandet förvandlas till annorlunda och häftiga cocktailglas..!
|Duerr´s marmelad säljs nu i citrusformade glasburkar med ”fruktskalsyta”.

För det brittiska sylt- och marmeladföretaget Duerr´s har glasförpackningstillverkaren Ardagh Glass tagit fram en citrusfruktformad marmeladburk, som efter användandet kan användas som cocktailglas eller varför inte som ljusstake..?

Den klotformade glasburken togs fram efter precisa anvisningar från Duerr´s VD Mark Duerr, som ville ha en unik marmeladburk som såg ut som och kändes som en citrusfrukt! 

”Former och utseende på marmeladburkar har varit desamma under lång tid. Våra konsumentundersökningar pekade på att det var dags att komma med något nytt, som kunde skaka om produktkategorin och locka de yngre konsumenterna”, säger Richard Duerr, försäljnings- och marknadschef.

Även om den klotformade burken såg enkel ut på papper, så blev det en uppgift full med tekniska utmaningar att tillverka den i glas. Men med hjälp av såväl 3D-skrivare som CAD-program och prototyptillverkning fick man till slut fram en citrusformad burk, som uppfyllde alla krav på användarvänlighet, hållbarhet och de önskade estetiska egenskaperna. Speciellt besvärligt var det att få fram den rätta ytan på burken – där krävdes det flera modeller och prototyper, innan Ardagh-teamet lyckades åstadkomma en glasyta, som gav samma taktila upplevelse som när man känner skalet på en citron eller apelsin.

Etiketeringen av de nya marmeladburkarna krävde också en speciallösning. De pappersbaserade etiketter, som tidigare prytt Duerr´s marmeladburkar, skulle ha förstört den taktila upplevelsen och därför valde man istället att förse burkarna med heltäckande krympetiketter, vilka är så tunna att den underliggande ”fruktskalsytan” fortfarande känns tydligt, när man håller i burken.

De nya burkarna lanserades i Storbritannien i oktober i år och har både väckt uppseende och blivit populära.

”Entusiastiska kunder säger att de verkligen gillar de nya burkarna och att de knappt kan vänta på att innehållet ska ta slut. Då ska de nämligen använda burkarna som ljusstakar eller annorlunda, roliga cocktailglas!”, konstaterar en nöjd Richard Duerr.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x