Marie Malmberg Lavsen blir Packbridges nya VD

PUBLICERAD: 26 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Marie Malmberg Lavsen tillträder som ny VD för Packbridge i juni. (Bild PackSweden)

Marie Malmberg Lavsen heter den nya verkställande direktören för förpackningsklustret Packbridge. I juni tar hon över efter Johan Mårtensson.
Marie Malmberg Lavsen har bland annat en tioårig erfarenhet från förpackningsindustrin och A&R Carton, där hon arbetat som key account manager, projektledare, mm.

”Jag tycker det är spännande och kul och det som Packbridge gör ger mening. Jag tycker det är viktigt att man delar kunskap mellan industri, akademi och innovatörer. Det är spännande och att man i bästa fall bidrar till en ökad tillväxt”, säger Marie Malmberg Lavsen i en intervju med Claes Nordström från PackSweden.

Nuvarande VD:n Johan Mårtensson, som efter tre år på chefsposten lämnar Packbridge för en tjänst som informationsansvarig för Duni AB (Läs HÄR) , ser positivt på valet av ny VD för Packbridge.

”Det känns väldigt bra. Marie är en person, som förstår branschen och som har intresse av att driva den och få den att tänka nytt. Och det är det som är Packbridges roll. Att våga ställa de jobbiga frågorna, att våga driva olika typer av arrangemang och tänka lite nytt”, säger Johan Mårtensson till PackSweden.

Marie Malmberg Lavsen går in i Packbridge-teamet från den 1 maj och tillträder formellt som VD i juni. På sin LinkedIn-sida skriver hon själv att hon tillträder VD-posten den 9 juni.

Vid eventet ”Packbridge Research Forum”, som ägde rum i Lund den 26 april, presenterades den nye Packbridge-VD:n för deltagarna på konferensen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432