Maria Hollander slutar som VD efter åtta år i Paper Province

PUBLICERAD: 13 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Efter drygt åtta år på VD-stolen i Paper Province går Maria Hollander vidare till nya äventyr. (Bild Paper Province)

Maria Hollander lämnar sin tjänst som verkställande direktör för värmländska skogs- och företagsklustret Paper Province för att gå vidare till nya äventyr. I drygt åtta år har hon varit VD för skogsklustret.

Under Maria Hollanders tid som VD har mycket förändrats i klustret. Inte minst har hållbarhetsfrågor och innovation fått ett större fokus.

”Det har varit en fantastisk förändringsresa att få ta del av”, säger Maria Hollander.

En mycket viktig milstolpe var, när klustret år 2013 blev vinnare i Vinnovas Vinnväxt-tävling och fick en tioårig finansiering.

”I och med den kunde vi starta ett långsiktigt strategiskt arbete, som hela tiden har syftat till att med skogen som bas skapa tillväxt i regionen och samtidigt bidra till omställningen till det fossilfria samhället”, säger Maria Hollander.

I och med Vinnväxt blev Paper Province en mer synlig aktör både regionalt, nationellt och internationellt.

”Tillsammans med Region Värmland har vi gjort det tydligt i Europa att Värmland är en ´hotspot´ för skogsbaserad bioekonomi. Det är hit man vänder sig om man vill verka och utvecklas inom området”, menar Maria Hollander.

Paper Province skriver i ett pressmeddelande att Maria Hollander kommer att fortsätta att arbeta i organisationen i några månader i väntan på att en efterträdare rekryteras.

”Det finns massor av spännande saker kvar att göra och nu passar det bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft. Själv hoppas jag på att hitta ett nytt jobb och få vara med på en ny utvecklingsresa”, säger Maria Hollander.

”Maria har bidragit till så mycket. Hon har gjort ett otroligt bra jobb och till och med gjort mer än vad man kan förvänta sig. Alla i styrelsen är eniga om att hon genom sitt engagemang verkligen har satt Paper Province på kartan. Det är jättetråkigt att hon slutar”, kommenterar Ola Brundin, ordförande i Paper Provinces styrelse.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax