Maria Hollander utsedd till en av de tre främsta klusterledarna

PUBLICERAD: 20 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Maria Hollander, VD i Paper Province, är en av de tre främsta klusterledarna i Europa. (Bild Paper Province)

Maria Hollander, VD i värmländska företagsklustret Paper Province, var en av tre finalister i ”European Cluster Manager of the Year”. Tävlingen avgjordes nyligen i samband med European Cluster Conference i Bukarest.

”Det var en stor ära att kvala in på topp-tre-listan till den här prestigefyllda utmärkelsen”, säger Maria Hollander.

I finalen för priset ”European Cluster Manager of the Year” deltar finalisterna en pitchingsession inför en månghövdad kritisk och kunnig publik, som sedan får rösta fram vinnaren. I årets final delade Paper Province VD Maria Hollander scenen med två andra finalister: Bianca Muntean från iTech Transilvania-klustret i Rumänien och Lubos Komarek från det tjeckiska klustret Nanoprogress. Vinnaren, som korades vid konferensbanketten den 14 maj, blev Bianca Muntean.

”Det känns jättekul att ha kommit ända till finalen för en så prestigefylld utmärkelse. Jag är också stolt över att ha fått chans att berätta vad Paper Province gör för regional tillväxt och utvecklingen av svensk bioekonomi, inför en så bred och internationell publik”, säger Maria Hollander.

Konferensen European Cluster Conference arrangeras av enheter från Europeiska kommissionen, industripartners, med flera. Det är en öppen mötesplats där kluster, beslutsfattare och intressenter från hela Europa träffas för att lära av varandra.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax