Maria blir Emballators nya marknads- och säljdirektör

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Maria Backlund är utsedd till Head of Marketing and Sales Excellence i Emballator-koncernen. Hon tillträder i januari 2023. (Bild Emballator)|Emballator har nyligen utsett Kent Viitanen till ny VD och koncernchef. (Bild pressbild)|Anders Davidsson, Emballator och Herenco. (Bild Herenco)

Emballator-koncernen förstärker sin ledningsgrupp med Maria Backlund, som utsetts till Head of Marketing and Sales Excellence.

Emballator skriver i ett pressmeddelande att bolaget med starkt fokus på hållbarhet och innovation ska bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Nyligen utsåg man Kent Viitanen, som börjar i januari 2023, till ny VD och koncernchef med uppdrag att leda koncernens tillväxt (läs HÄR) och nu är nästa viktiga pusselbit på plats i och med rekryteringen av Maria Backlund som chef och ansvarig för koncernens sälj och marknadsföring.

Emballator har nyligen utsett Kent Viitanen till ny VD och koncernchef. (Bild pressbild)

Maria Backlund har lång erfarenhet från sälj och marknadsföring och har en lång och framgångsrik karriär inom Parker Hannifin, som är en global ledare inom rörelse- och styrteknik. Hon har en kandidatexamen i innovationsteknik vid Högskolan i Halmstad och kommer senast från en roll som gruppförsäljningsledare/försäljningschef på Parker Hannifins nordiska säljbolag. Tidigare har Maria Backlund haft befattningar som produktspecialist, säljstödsledare och marknadschef inom Parker Hannifin. Innan hon började på Parker Hannifin 2002 arbetade hon för Teleflex Automotive (idag CJ Automotive) som utvecklingsingenjör och försäljningsingenjör.

”Maria är en senior ledare med hög energinivå och hon har ett genuint intresse för människor och tror på tillit och motivation för att nå bättre resultat. Hennes karriär på Parker Hannifin har utrustat henne med en fantastisk försäljnings- och marknadsföringsverktygslåda och hon är van vid att arbeta i en högpresterande, internationell koncern som servar stora B2B-kunder”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD i Emballator och styrelseordförande i Emballator samt VD i huvudägaren Herenco Holding.

Anders Davidsson, Emballator och Herenco. (Bild Herenco)

I den nya rollen på Emballator kommer Maria Backlund att arbeta nära alla Emballator-bolagen och förbättra varumärket, marknadsföringsaktiviteter och säljresultat över hela koncernen. Hon blir en del av Emballators huvudkontor i Ulricehamn och startar liksom nye VD:n Kent Viitanen i januari 2023.

”För mig är lagarbete och tvärfunktionellt samarbete viktigt för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet, verksamheten och utveckla Emballator vidare”, säger Maria Backlund.

———————————————–
Emballator-koncernen har omkring 900 anställda och en årlig omsättning på cirka 2,5 miljarder kronor. Koncernen är uppdelad i tre affärsområden – Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK – och bolaget har tio tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien. Emballator Group ägs av Herenco-koncernen.
Emballator-bolagen tillverkar och marknadsför förpackningslösningar, främst i plast och metall, för marknadssegment som färg, kemiteknik, läkemedel, livsmedel, skönhet och personlig vård.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front