Marchesini Group invigde ny fabrik för farmaförpackningar

PUBLICERAD: 30 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Invigningsbandet i de italienska färgerna klipptes av representanter från Marchesini och lokala makthavare. (Bild Marchesini)

Italienska Marchesini Group, välkänd tillverkare av förpackningsmaskiner inom livsmedel, kosmetika, konfektyr och läkemedel, har byggt en ny fabrik i Monteriggioni i regionen Toscana i mellersta Italien.

Vid fabriken ska Marchesini Groups dotterbolag Corima tillverka maskiner och maskinlinjer för produktion av läkemedelsförpackningar i aseptiska miljöer. Målet är att möta de växande kraven på allt effektivare och snabbare maskiner för tillverkning av förpackningar till cancerläkemedel från framförallt Kina och andra sydostasiatiska länder.

Den nya fabriken, som kommer att sysselsätta 30 personer, ligger i anslutning till en tidigare tillverkningsenhet och totalt omfattar Corimas enheter på plats nu 6.000 kvadratmeter.

Tusen inbjudna gäster var på plats, när den nya enheten invigdes i mitten av oktober. Samtidigt passade man också på att fira Corimas 40-års jubileum.

Marchesini Group skriver i ett pressmeddelande att maskiner för aseptiska förpackningar spelar en nyckelroll i koncernens expansionsstrategier. Multinationella Marchesini Group anses vara en av världens fyra ledande tillverkare av läkemedelsförpackningsmaskiner, inte minst tack vare produktionen vid dotterbolaget Corima. År 2018 omsatte Marchesini Group cirka 400 miljoner euro (drygt 4,3 miljarder kronor), varav 85 procent kom från export.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium