Rekordinsamling av plastflaskor under årets London Marathon

PUBLICERAD: 30 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Veolia UK mobiliserade 120 personer och 40 fordon för att städa Londons gator från tomma plastflaskor under och efter årets London Marathon. (Bild Veolia UK)|Veolia UK samlade in och återvann inte mindre än 350.000 tomma plastflaskor under London Marathon. (Bild Veolia UK)

Återvinningsföretaget Veolia UK meddelar att inte mindre än 350.000 dryckesflaskor i plast samlades in från stadens gator, när årets upplaga av London Marathon nyligen genomfördes! Det är nytt rekord för Veolia för den typen av insamling.

Att genomföra ett maratonlopp kräver mycket vätska och de drygt 40.000 löparna i årets London Marathon var inget undantag från den regeln. Hundratusentals plastflaskor med vatten, energidrycker och näringsvätska konsumerades vid vätskestationer under loppet och inte minst efter målgången.

Veolia UK samlade in inte mindre än 350.000 tomma plastflaskor under London Marathon. (Bild Veolia UK)

För att hålla undan på de mängder av tomma plastflaskor, som dumpades längs den drygt 42 kilometer långa banan genom London, hade Veolia UK mobiliserat 120 personer och 40 fordon, vilka samlade in de använda plastflaskorna.

Veolia ansvarade för insamlingen i de tre viktigaste och mest utsatta av de sex stadsdelar i London, som löparna passerade, och resultatet 350.000 plastflaskor innebar alltså nytt rekord för återvinningsföretaget. Veolias kraftsamling innebar att gatorna i City of London, Westminster och Tower Hamlets var rensade från plastavfallet och kunde öppnas igen för trafik på mindre än sex timmar.

Enligt Veolia UK går nu de insamlade plastflaskorna till återvinning och blir till nya plastprodukter.

”London Marathon är en fantastisk men samtidigt utmanande händelse för våra återvinningsteam. Det gäller att så snabbt som möjligt samla in plastavfallet från gatorna, men utan att riskera säkerheten för löpare och åskådare”, säger Pascal Hauret, som är regional chef för Veolia London.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx