Manrolands senaste tryckpress är lämplig till lyxförpackningar

PUBLICERAD: 8 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Roland 700 Evolution Ultima är lämplig för bland annat lyxförpackningar.

Roland 700 Evolution Ultima är det senaste tillskottet i Manroland Sheetfeds Roland 700-serie av tryckpressar. Lyxförpackningar och high-end produkter är målgruppen i huvudsak för denna modell. Maskinkonceptet har anpassats för korta ställtider, kortserieproduktion och framför allt en ökad komplexitet även för framtidens kravbild. 

Ultima-tryckpressen kan hantera olika beläggnings-, tryck- och folieringsprocesser på produkter med högt ställda krav i tryckserier, som ger ökad lönsamhet och effektivitet. Fördelen med att samma maskin täcker flera olika processer ger en uppenbar fördel, inte bara investeringsmässigt. 

”Kartongen passerar in obehandlad och kommer ur linjen i stort sett färdig”, berättar Peter Conrady, som är global försäljningschef på Manroland. 

Hjärtat i Ultima-modellen är Roland 700 Evolution på nästa generations 3B-plattform. Bland nyheterna finns en nyutvecklad styrning med pekskärm, ny matning av spill för nedskärning, nytt vakuumsug- och hanteringssystem, ny förångningsenhet, vibrationsdämpare för stabil process och med en sofistikerad mjukvara för smarta tvättcykler för valsar.

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}